Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Novou radnici vstoupí v úterý Vánoce

Letos již po dvaadvacáté, den před Štědrým dnem, se brněnská Nová radnice otevře veřejnosti. Celodenní akce nazvaná Vánoce na brněnské radnici i tentokrát nabídne dětem i dospělým bohatý program.

Ten odstartuje o půl desáté v Křížové chodbě, Rytířském sále a v dalších prostorách, od 10 hodin pak i ve Sněmovním sále.

Především děti se mohou těšit na divadelní představení, vánoční písničky a soutěže. Návštěvníky bez rozdílu věku čekají zajímavé výstavy, prezentace i několik překvapení. Lidé si také budou moci prohlédnou jinak uzavřené reprezentační prostory Nové radnice.

„V pestrém programu se představí například Dětský taneční soubor Ondrášek, skupina Kamarádi, herci Divadla Radost a Paravánek, divadelní studio Dialog nebo hudební soubor Muzika Cameralis. Něco z muzikálů zahrají umělci z Městského divadla Brno, svým vánočním programem přispějí do vánočního programu i umělci z Národního divadla,“ sdělil hlavní producent akce Jiří Morávek.

Ve 14 hodin přijdou pozdravit návštěvníky do Sněmovního sálu primátor Petr Vokřál a další představitelé města. Poté předají zástupci Městské policie Brno ocenění vítězům letošní soutěže Empík naděluje.

Pokud do Rytířského sálu zamíří děti s vlastnoručně vyrobenými ozdobami, které zavěsí na vánoční stromky, získají odměnu.

„V tomto sále také proběhne od 15 hodin autogramiáda brněnských jezdců světové motocyklové série MotoGP Karla Abrahama a Moto 3 Karla Haniky,“ prozradil Morávek.

Po celý den bude v Rytířském sále k vidění také závodní motocykl Karla Abrahama a příznivci motorismu si zde vyzkouší simulátor jízdy po Masarykově okruhu.

Zájemci o techniku pak určitě nevynechají návštěvu Křížové chodby, kde budou vystaveny obří modely lodí, ponorek a letadel nebo model železnice. Výstava fotografií zase připomene letošní festival ohňostrojů Ignis Brunensis.

Z Křížové chodby si lidé budou moci odnést do svých domovů betlémské světlo.

Program vyvrcholí v 19 hodin před Novou radnicí na Dominikánském náměstí ohňostrojem s názvem Kousek vánočního nebe.
Podrobný program najdete na www.vanocenaradnici.cz.

Štítky radnice, Vánoce, křížová chodba, Štědrý den, Jiří Morávek, Karel Abraham, Loutkové divadlo Radost, Městské divadlo Brno, Národní divadlo Brno, Petr Vokřál

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Novou radnici vstoupí v úterý Vánoce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.