Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladí vzkřísili operetu

V kulturním dění města Brna v současné době není prostor pro operetní žánr. Proto mladí nadšenci založili operetní spolek Nové operetní Studio. Prvním společným a úspěšným projektem bylo představení Amorem střelen, operetní férie s líbivými melodiemi ze známých operet, které byli zasazeny do vymyšleného příběhu.

Představení a dvě reprízy s počtem, více než 1.100 diváků se uskutečnila v divadle Reduta, které bylo po léta domovskou scénou brněnské operety.

Tento projekt mladí interpreti operetního umění uvedli díky podpoře spolupráci s Klubem přátel opery a baletu.
31. října uvedlo Nové operetní Studio opět v divadle Reduta Koncert operetních árií, který se setkal opět s vřelým ohlasem publika.

Nové operetní Studio, jehož zakladatelem a uměleckým vedoucím je Josef Šabaka, uvede populární operetu Járy Beneše Na tý louce zelený, s líbivými melodiemi a nezaměnitelným humorem, jako svou první inscenaci pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška. Klasická opereta 30. let bude věnována k poctě Oldřicha Nového.

Odbornou poradkyní a spoluzakladatelkou Nového operetního Studia je hudební a divadelní publicistka Eva Šlapanská. Další spolupracovnicí je dramaturgyně Silvie Adamová.

Režie inscenace Na tý louce zelený se ujala Ludmila Slancová – Slavíková se svou kolegyní Arankou Lapešovou.
V prostorách divadla Reduty bude instalována výstava výtvarnice Žanety Zieglerové  Život ... aneb Na tý louce zelený. Spojení výstavy s operetou Na tý louce zelený nebyl náhodný, stejně tak jako ožila a ožije opereta v brněnské Redutě, autorka cítila oživení ve své výtvarné tvorbě.

Nové operetní Studio bude uvádět operety, jež jsou vítaným obohacením pro milovníky tohoto žánru. Navazuje na dlouholetou a nezapomenutelnou tradici brněnské operety.

Premiéra operety Na tý louce zelený bude 8. Ledna 2015 v 18 hodin v divadle Reduta.
Další reprízy jsou 12. a 19. 1. 2015 v 18 hod.

Zdroj, foto: Nové operetní Studio

Štítky divadlo, louka, reduta, Brno, představení, Jára Beneš, Michal Hašek, Oldřich Nový, Aranka Lapešová, projekt, Jihomoravský kraj, umění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí vzkřísili operetu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.