Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezinárodní festival Etno Brno zahájí skupina z Berlína

Hudebníci z Německa, Itálie, Polska nebo Ruska se zúčastní letošního ročníku přehlídky Etno Brno. Program doplňují české a slovenské kapely, které se alespoň částí své tvorby pohybují v žánrech etnické hudby a world music.

Festival tvoří 11 koncertů v klubu Stará pekárna, rozložených od února do dubna. Jako první zahraje 7. února německá skupina Di Grine Kuzine.

„Naše ambice jsou stejné jako vždy: těm, kteří o to stojí, chceme nabídnout možnost poznat něco neznámého a obohacujícího,“ uvedl pořadatel Jiří Švéda.

V čele berlínské skupiny Di Grine Kuzine stojí bulharská zpěvačka, kterou obklopují němečtí muzikanti. Společně hrají zvláštní mix žánrů. „Pro skupinu je charakteristické eklektické spojení dixielandu z New Orleans, melodií z bosenských hor a pódiového nasazení hodného punku,“ popsal Švéda.

Dalším mezinárodním ansámblem na programu přehlídky je česko-rusko-polská Džezvica, která vychází hlavně s rytmů a melodií Balkánu a mísí evropskou a orientální hudbu. V podání ženského trojhlasu zazní například písně zBulharska, zemí bývalé Jugoslávie, Maďarska, Rumunska a Řecka. Džezvica ve Staré pekárně vystoupí 28. března.

Program přehlídky doplňují třeba české kapely Ahmed má hlad a Tubabu, slovenské Živé kvety nebo jazzové Trio de Janeiro, které má na repertoáru také nezvykle upravené lidové písně.

Zdroj: ČTK
Foto: www.wwwbrno.cz

Štítky Mezinárodní festival, Etno, Brno, 2013, Di Grine Kuzine, Džezvica, Berlín, festival, Rusko, Itálie, Německo, Polsko, hudební skupina, hudba, New Orleans, Maďarsko, Řecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mezinárodní festival Etno Brno zahájí skupina z Berlína  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.