Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Městské divadlo Brno chystá českou premiéru komedie plné záměn

V poněkud přeplněné ložnici se odehrává situační komedie Dvojitá rezervace, kterou v české premiéře uvede Městské divadlo Brno. Jedním z autorů je britský dramatik Ray Cooney, jehož hry jsou kolotočem převleků, záměn a komických nedorozumění.

Cooney hru napsal v počátcích své kariéry s kolegou Johnem Chapmanem. Na rozdíl od jeho pozdějších textů se v Česku dosud nehrála.

Fraška se odehrává v apartmá úspěšného nakladatele, který byt propůjčí k tajnému dostaveníčku svému příteli. Netuší však, že za stejným účelem byt uvolnila také nakladatelova manželka, a to přítelově ženě. Situaci v apartmá pak zkomplikují ještě další postavy, třeba prudérní autorka dětských knih.

"Tři páry a dvojí nevěra v jediném apartmá, už tím je zaděláno na kaskádu omylů, nedorozumění, předstírání a vydávání se za někoho jiného," popsal dramaturg Jan Šotkovský.

Režisérem je Stanislav Slovák, jenž už v Městském divadle nastudoval třeba komedie Dokonalá svatba a Dobře rozehraná partie nebo muzikál Donaha! Do rolí ústředního manželského páru režisér obsadil Viktora Skálu a Markétu Sedláčkovou, které v obsazení doplňují Petr Štěpán, Hana Kováříková, Alan Novotný, Irena Konvalinová a další. Premiéra se uskuteční 14. prosince.

Zdroj ČTK

Štítky kultura, divadlo, Městské divadlo, Brno, Dvojitá rezervace, komedie, Ray Cooney, premiéra, Městské divadlo Brno, John Chapman, ložnice, Česko, Stano Slovák, Viktor Skála, Markéta Sedláčková, Petr Štěpán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské divadlo Brno chystá českou premiéru komedie plné záměn  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.