Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hiphopová držitelka Mercury prize Speech Debelle v Brně!

Londýnská raperka Speech Debelle vyrazila na evropské turné a v rámci seriálu Enfilade se objeví i na prknech brněnské Flédy. To v úterý řekla mluvčí vyhlášeného klubu Andrea Vojtěchovská s tím, že hudebnice v jihomoravské metropoli vystoupí 23. září.

Talentovaná raperka vydala na labelu Big Dada své debutové album “Speech therapy”, za které získala cenu Mercury Prize v roce 2009. V současné době má za sebou vystoupení na hvězdných festivalech a v boji o Mercury Prize porazila i hvězdy jako Bat For Lashes, The Horrrors nebo La Roux. Podle Vojtěchovské se tak zařadila mezi smetánku minulých vítězů - Klaxons nebo Artic Monkeys.

Desky Speech Debelle jsou kritikou oceňovány a mnohdy mladá raperka v hodnoceních poráží zavedené hvězdy. Londýnská Jamajčanka promítá do své hudby několik stylů a emocí. Dokáže být křehká stejně jako nekompromisní a je ztělesněním ideje klubového koncertu. V textech se odráží sociální problémy, společenské klima i epizody jejího života – v 19 letech ji rodiče vyhodili z domu a ona se potloukala po londýnských hostelech a klubech.

Její koncerty nejsou typickými rapovými show s DJem. Osobní texty chrlí za doprovodu akustické kapely, přičemž sama hraje na piano, trubku i housle. "Hudba Speech Debelle má mnoho tváří, každá z nich je však originální a hlavně upřímná a uvěřitelná, vedle nabubřelých macho rapperu vyniká Speech svým opravdovým příběhem," uvedla Vojtěchovská.

Brněnský koncert ve Flédě se uskuteční v neděli 23. září. Zájemci o něj si již podle Vojtěchovské mohou začít kupovat lístky v přeprodeji.

Napsal Jiří Nováček, Mediafax

Štítky Brno, koncert, Fléda, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hiphopová držitelka Mercury prize Speech Debelle v Brně!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.