Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Graffiti, street dance a turnaje v počítačových hrách. IN-JOY na výstavišti baví mladé

Přijďte si vyzkoušet sprejování na zeď nebo triky s yoyem, láká v sobotu dopoledne z reproduktorů pavilonu E brněnského výstaviště hlas moderátora. Setmělá budova navozující atmosféru newyorských uliček je přitom jen jedna část třídenního festivalu IN-JOY, který na veletrzích končí v neděli.

Ve Street city, jak se část věnovaná pouliční tvorbě jmenuje, návštěvníci vidí kromě aut a stěn vyzdobených graffiti také taneční pódium. „Za chvíli tam začíná workshop s Carlosem, na který se moc těším,“ svěřuje se Pavla Horká. Spolu s ní na parket vstupuje desítka dalších a snaží se od profesionála odkoukat nějaké triky.

Music Hall sice zatím zeje prázdnotou, to se však večer změní. „Vystoupí tam Dara Rolins, Rytmus nebo Jaro Slávik,“ informuje mluvčí brněnského výstaviště Dita Brančíková. Zatím se pavilonem potuluje jen pár návštěvníků, kteří přišli splnit soutěžní úkoly. „Připravených je devatenáct stanovišť. Na každém lidé získají body. Každý den pak návštěvník s nejvyšším skóre vyhraje tablet,“ vysvětluje žena na stánku princip soutěže.

Největší koncentrace mladých je v pavilonu C, kde zájemci na počítači za dvě stě tisíc korun závodí ve hře Dirt. „Máme tady také speciální brýle, které vtáhnou lidi přímo do hry. Můžou se také utkat ve hře League of Legends nebo Quake,“ říká moderátorka Alžběta Trojanová.

IN-JOY cílí hlavně na mladé lidi. „Chtěl jsem, aby se na výstavišti nepořádaly jen veletrhy firem,“ zdůvodňuje tvůrce festivalu Fidli. Myšlenku oceňuje například Brňanka Kristýna Kolibová. „Je skvělé, že si můžu vyzkoušet hodně věcí, ke kterým bych se normálně nedostala. Mrzí mě však, že tu není víc návštěvníků, myslím si, že je to dobrá akce,“ uzavírá Kolibová.

Autoři

Štítky IN-JOY, BVV, výstaviště, Jaro Slávik, Česko Slovensko má talent, Rytmus, Dara, Rolins, El Nino, VyVolení, pavilon, kongresové centrum, Brněnské výstaviště, festival, veletrh, Dara Rolins, videohra, Alžběta Trojanová, League of Legends, Quake

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Graffiti, street dance a turnaje v počítačových hrách. IN-JOY na výstavišti baví mladé  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.