Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Filmový festival Jeden svět dorazil do Brna

Nejznámější evropský festival dokumentárních filmů, zaměřených na lidská práva, můžeme ode dneška navštívit i v Brně. Slavnostní zahájení proběhne v 18 hodin v HaDivadle a bude spojeno s charitativní dražbou fotografií a ručních výrobků z tibetské sluneční školy.

Podtitul letošního již 15. ročníku zní dvojsmyslně „Bojíte se snášet?“ a soustředí se především na (ne)snášenlivost národnostních menšin, celoplošný problém celého světa, ale také na vztahy mezi zdánlivě stejnými lidmi, kterým jen chybí lidská tolerance.

Tak jako slepice v propagačním videu vyženou pštrosa z kurníku jen proto, že snáší větší vejce než ony, jsou ze společnosti vyčleňováni lidé z rasových, ekonomických i politických důvodů. Právě tento problém se snaží festival demonstrovat a poukázat na něj.

Až do 26. března, tedy celých osm dní po zahájení, máte na různých promítacích místech po celém Brně (Sál Břetislava Bakaly, HaDivadlo, Kino Art, Moravská galerie) na výběr až z 65 projekcí.

Pro zvýhodněné vstupné doporučujeme si pořídit na projekčních místech Kartu diváka. Za 120 Kč máte padesátiprocentní slevu na každý film, který navštívíte.

Podrobný seznam všech promítaných filmů i doprovodného programu naleznete na oficiálních stránkách.

Napsala Adéla Lišková

Štítky Festival Jeden svět, Brno, HaDivadlo, Jeden svět, Břetislav Bakala, Kino Art, Místodržitelský palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmový festival Jeden svět dorazil do Brna  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.