Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Filharmonie přijde o svého současného ředitele

Ředitel brněnské Filharmonie Zbyněk Matějů dnes rezignoval na svou funkci. Od 1. prosince tak povede tuto příspěvkovou organizaci vedoucí pracovník pověřený dočasným zastupováním ředitele a v nejbližší době bude na funkční místo ředitele vyhlášeno výběrové řízení.

„K rezignaci mě vedly rodinné důvody. Rád bych městu Brnu poděkoval za příležitost vést po dobu jednoho a půl roku tak výjimečné hudební těleso. Vztahy mezi naší organizací a zřizovatelem byly vždy korektní a město Brno přispívalo nejen finančně k rozvoji Filharmonie Brno po celou dobu mého působení ve funkci ředitele,“ řekl Zbyněk Matějů a dodal:

„Přeji svému nástupci, aby pro něj práce s tímto orchestrem znamenala tolik po profesní i osobní stránce jako pro mě.“

Zbyněk Matějů ve funkci ředitele setrvá do 30. listopadu, nástup nového ředitele/ředitelky se předpokládá od 1. února 2013.

„Chtěl bych Zbyňku Matějů poděkovat za skvěle odvedenou práci. O Filharmonii Brno se hovoří v superlativech, v Japonsku soubor získal jednu z nejprestižnějších hudebních cen za nahrávku Antonína Dvořáka a v Německu, Polsku a dalších zemích jej považují za evropskou špičku. A zájem o spolupráci s ním mají i světoví sólisté,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka.

„K úspěchu orchestru přispěla jak práce Davida Marečka, tak jeho nástupce Zbyňka Matějů. Filharmonie Brno má pověst soudržného souboru, který reprezentuje Brno a Českou republiku doma i v zahraničí opravdu důstojně a zároveň dokáže klasickou hudbu představit posluchačům i netradičními způsoby,“ podotkl ještě primátor.

Tisková zpráva
Foto: flyJacob, Wikipedia

Štítky Filharmonie, ředitel, Zbyněk Matějů, konec funkce, Brno, Antonín Dvořák, Roman Onderka, David Mareček, Japonsko, Německo, Polsko, Wikipedie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonie přijde o svého současného ředitele  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.