Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festivalový víkend bude patřit hlavně dětem

Oslava Mezinárodního dne dětí se promítne i do víkendového programu festivalu zábavy pod hrady Špilberk a Veveří: Brno - město uprostřed Evropy.

Lidové hradní slavnosti na Špilberku například v sobotu nabídnou tvůrčí dílny, dobrodružnou hru pro všechny příznivce GPS přístrojů nebo zábavné soutěžní odpoledne pro děti i rodiče.

Na letišti v Medlánkách zase malí i velcí návštěvníci uvidí vystoupení kynologické brigády či ukázky výcviku služebních koní Policie České republiky. Svým uměním se představí na větroních členové zdejšího aeroklubu.

Dětský den budou moci strávit návštěvníci v centrální budově Knihovny Jiřího Mahena v Kobližné ulici nebo v Městském divadle Brno s Mary Poppins.

Pokud bude přát počasí, určitě si řada oslavenců nenechá ujít zábavné i poučné odpoledne v parku u polikliniky Zahradníkova s divadélky, písničkami a psími kousky Fiony a Čipa.

Kdo zavítá do nákupního centra Olympia, čeká ho odpoledne plné zábavy s Dádou Patrasovou, nafukovací atrakce, malování na obličej či parková dráha velkých železničních modelů.

V neděli se pak zájemci mohou vydat opět na Špilberk, kde budou pokračovat hradní slavnosti a odpoledne pak zavítat na náměstí Svobody na Dětské dny uprostřed Evropy vyplněné zábavným programem pro děti i dospělé k 60. výročí naší televize.

K 690. výročí založení Starobrněnského kláštera a připomenutí 230 let od příchodu augustiniánů na Mendlovo náměstí pořádá v neděli opatství Den starobrněnského opatství.

„Program začne v devět hodin bohoslužbou v bazilice Nanebevzetí Panny Marie. V odpoledních hodinách bude prohlídka baziliky založené Eliškou Rejčkou spojena s výstavou nejstaršího zvonu města Brna z roku 1479 a k výročím uspořádáme také dva menší varhanní koncerty,“ sdělil opat kláštera Lukáš Evžen Martinec.

Milovníci vojenské historie a modelů si zase jistě nenechají ujít námořní a leteckou bitvu Midway, kterou v Rakovecké zátoce Brněnské přehrady svedou řízené modely lodí a ponorek.

Pokud tomu povětrnostní podmínky dovolí, vzlétnou k obloze v ranních a večerních hodinách horkovzdušné balony v rámci festivalu Balloon Jam, který je letos spojen s jedním kulatým výročím. Právě před 30 lety byl u nás vyroben první český horkovzdušný balon.

Foto: MMB

Štítky Brno - město uprostřed Evropy, Mezinárodní den dětí, Brno, Špilberk, Evropa, Veveří, Jiří Mahen, Mary Poppins, Policie České republiky, Městské divadlo Brno, Dagmar Patrasová, Eliška Rejčka, Lukáš Evžen Martinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festivalový víkend bude patřit hlavně dětem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.