Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festival Janáček Brno letos zaznamenal rekordní návštěvnost

Letošní ročník Mezinárodního festivalu Janáček Brno zaznamenal rekordní návštěvnost. Přišlo 7285 diváků. Za vstupenky utržili pořadatelé z Národního divadla Brno 2,2 milionu korun, přičemž loni takto získali asi milion korun to dnes oznámila Petra Kovářová z Národního divadla Brno.

Rozpočet festivalu je asi 14 milionů korun. Hlavní festivalový program čítal 21 koncertů a inscenací, průměrná návštěvnost činila téměř 80 procent. Například americký Kronos Quartet měl vyprodáno, velký zájem poutala také festivalová inscenace Věci Makropulos v režii Davida Radoka.

Festival se podle pořadatelů svým čtvrtým ročníkem jednoznačně etabloval, a to i v zahraničí. O rostoucí prestiži prý svědčí účast špičkových českých interpretů - zazpívala například Magdalena Kožená - i zahraničních operních domů ze Štýrského Hradce a Záhřebu.

Festival Janáček Brno má formu bienále. Cílem je prezentovat tvorbu Leoše Janáčka v místech, kde žil a tvořil více než 50 let. Program tvoří inscenace domácích i zahraničních operních scén, symfonické a komorní koncerty z tvorby Janáčka, jeho generačních souputníků či následovníků.

Letošní ročník skončil v sobotu provedením Glagolské mše a Věčného evangelia v sále Stadion v Kounicově ulici.

Zdroj: ČTK
Foto: janacek-brno.cz

Štítky hudba, divadlo, festival, Janáček, Brno, Leoš Janáček, Národní divadlo Brno, David Radok, Magdalena Kožená, Věc Makropulos, Záhřeb, Štýrský Hradec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Janáček Brno letos zaznamenal rekordní návštěvnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.