Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Do brněnského klubu Fléda se po třech letech vrací Lamb

Do brněnského klubu Fléda se po třech letech vrací britské elektronické duo Lamb. Představí svoje šesté album Backspace Unwind, které Lamb vydali v letošním roce.

Dvojice v Brně zahraje 3. prosince. Lístky v prodeji ještě jsou, řekla dnes za organizátory Andrea Vojtěchovská.

Charismatická zpěvačka nezaměnitelného hlasu Lou Rhodesová a elektronický mág Andy Barlow nezastírají, že jsou coby muzikanti jako voda a vzduch.

Světem Rhodesové, která v minulosti na samostatném koncertě oslnila i posluchače Colours of Ostrava, jsou nuance lidského hlasu, schopné vyjádřit i ty nejjemnější odstíny emocí a nálad. Její umělecké kořeny jsou pevně spjaty s britským folkem. Barlow je ponořen zcela do kosmu elektronických zvuků, barevných hudebních ploch a znepokojivých beatů, v nichž se primárně lidský hlas neobjevuje.

Nové album dvojice Backspace Unwind získalo letos ohlas v amerických i britských iTunes electronic charts, kde se usadilo hned po vydání v polovině října v první desítce. Dvojice zahraje den před brněnským koncertem v pražském Lucerna Music Baru. Před českou částí turné bude hrát v Německu. Po brněnském koncertu následuje představení v Bratislavě.

Koncertní program brněnských klubů a hal bude na přelomu listopadu a prosince pestrý. V sobotu 29. listopadu v hale Vodova vystoupí známý jazzová legenda Herbie Hancock. Toho v pondělí 1. prosince na stejném místě zastoupí francouzská šansoniérka ZAZ. Brněnské Bobycentrum chystá na 12. prosince vystoupení britské kapely Morcheeba v původní sestavě se zpěvačkou Skye Edwardsovou.

Zdroj: ČTK
Foto: www.nvivo.es

Štítky pop, hudba, Lamb, Brno, Fléda, koncert, Lou Rhodes, Andy Barlow, Colours of Ostrava, Herbie Hancock, Skye Edwards, iTunes, Lucerna Music Bar, Morcheeba, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do brněnského klubu Fléda se po třech letech vrací Lamb  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.