Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dlouholetý brněnský klub Šelepka čeká rekonstrukce

Jeden z nejdéle fungujících brněnských klubů Šelepka se dočká rekonstrukce. Kulturní stánek, který vznikl pravděpodobně v bývalém zázemí dělníků při stavbě okolního sídliště, získá moderní háv. Rekonstrukce se dočká i restaurace Pivovarská na Mendlově náměstí, vyjde na téměř 20 milionů korun.

Provozovatel Šelepky Raed Kahwaji chce mnohem více projit kulturu s komunitním životem a ještě víc využít přilehlý park, řekl dnes na tiskové konferenci. Rekonstrukce začne příští týden a musí být hotová do poloviny března.

Prvním vystupujícím totiž bude 15. března herec Miroslav Donutil, který v klubu v 90. letech začínal se svojí one man show. Výtěžek ze vstupného věnuje na výzkum rakoviny. Právě na tuto nemoc zemřel na podzim Miloslav Bernátek, který klub začal provozovat po sametové revoluci a zůstal mu věrný až smrti.

Bernátek byl tím, kdo na Šelepce 1. května 1969 uspořádal první diskotéku Petra Síse. Za normalizace sloužil klub ovšem spíš jako agitační středisko a kulturním stánkem se stala po revoluci. "Před pěti lety jsme rekonstruovali restauraci, ta bude dál otevřená. Teď máme peníze i čas pustit se do klubu, bude to stát řádově miliony korun. Interiér už zaostává za současnými potřebami. Ze sálu se stane multifunkční centrum, aby se zde mohla dělat i různá školení či workshopy. Chceme pořádat i gastrokurzy," řekl Kahwaji.

Mnohem více akcí chce dělat přes den pro děti, které tam díky parku pobývají. "Propojíme kulturní život s komunitním, chceme spolupracovat s městskou částí. Dál se určitě budou pořádat oldies party či koncerty," uvedl Kahwaji.

Rekonstrukce restaurace Pivovarská na Mendlově náměstí potrvá do jara. V novém interiéru lidé ochutnají už zelené pivo o velikonočních svátcích. "Prozradím, že skutečně monumentální bude osvětlení, evokující bublinky v pěně, a také čtyřmetrové lustry, složené z několika úrovní pivních lahví," uvedl k rekonstrukci Josef Blaštík, jednatel společnosti Royal party servis, která restauraci provozuje.

Zdroj: ČTK

Štítky pop, hudba, restaurace, stavby, Brno, rekonstrukce, Miroslav Donutil, Sametová revoluce, Petr Sís

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dlouholetý brněnský klub Šelepka čeká rekonstrukce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.