Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brněnská Galerie architektury otevře výstavu o Le Corbusierovi

Brněnská Galerie architektury dnes otevře výstavu z díla Le Corbusiera, jednoho z nejvlivnějších architektů 20. století. Klade důraz zvláště na indické město Čandígarh, které vyrostlo na zelené louce. Na projektování města se podílel právě Le Corbusier.

Výstavu doplňuje sedm originálních skic z raného architektova období a dokumenty připomínající jeho návštěvu Československa.

Le Corbusier svým radikálním dílem i výtvarným citem výrazně ovlivnil vývoj moderní architektury a je považován za největšího architekta 20. století, jehož odkaz je stále živý a inspiruje generace architektů a umělců i v dnešní době," uvedl ředitel Galerie architektury Gabriel Kurtis.

Le Corbusier (1887 až 1965) byl původem švýcarský architekt, urbanista, teoretik a malíř. Čandígarh vznikl jako hlavní město indického státu Pandžáb. Je rozdělený do jednoúčelových sektorů. Celkově má tvar siluety člověka. Hlavu představuje komplex Kapitolu, který zahrnuje budovy státní správy, Národního shromáždění a Nejvyššího soudu.

Návštěvníci výstavy si mohou Čandígarh prohlédnout díky fotografiím Milana Pitlacha. Výstava potrvá do 20. února. Otevřená bude denně od 10:00 do 18:00.

Zdroj: ČTK
Foto: www.cadesign.ie

Štítky ČR, Indie, architektura, Brno, Le Corbusier, výstava, galerie, architekt, Čandígarh, Milan Pitlach, Československo, Nejvyšší soud České republiky, Paňdžáb, Kapitol Spojených států amerických

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská Galerie architektury otevře výstavu o Le Corbusierovi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.