Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Adventní Vídeň zažívá nápor turistů (i z Brna)

Brněnské cestovní kanceláře mají v těchto dnech žně. Cílem zájmu turistů je nyní, v období adventu, Vídeň. Hlavní město našeho jižního souseda, vzdálené od Brna 130 kilometrů a přibližně dvě hodiny cesty, nabízí neopakovatelnou předvánoční atmosféru.

„Tentokrát jsme v sobotu vypravili pro velký zájem na adventní trhy do Vídně sedm autobusů. A zájem byl na tento termín ještě větší, takže na koho se nedostalo, musí s námi jet později,“ konstatoval ředitel jedné z cestovních kanceláří, která jednodenní zájezdy do rakouské metropole pořádá už mnoho let.

Svědčí to o tom, že lidé volí pohodlnější cestování autobusem s průvodcem za přijatelnou cenu, která vyjde na osobu i s pojištěním něco málo přes 400 korun.

„Vloni jsme byli s manželem ve Vídni v tuto dobu autem a už bych to vozem neabsolvovala. V centru nebylo kde zaparkovat, tak jsme auto nakonec museli nechat na předměstí u supermarketu. Pak jsme jeli do centra metrem a večer zase zpět, vyšlo nás to dohromady hodně draho. Proto jsme letos jeli na vídeňské trhy s cestovkou, a bylo to báječné, bez starostí,“ svěřila se Karla Brázdová z Brna, která si sobotní vyjížďku do Vídně tentokrát konečně opravdu užila.

A co vedle paní Brázdové adventní Vídeň i ostatní účastníky zájezdů tak přitahuje? Jeden názor z mnoha jiných. „Víte, brněnské trhy na náměstí Svobody mají taky své kouzlo, ale Vídeň je Vídeň. Ta atmosféra, těch stánků, toho zboží, ta výzdoba. To se nedá srovnat,“ konstatovala plná zážitků večer cestou zpět do Brna Ivana Koukalová, která si vídeňský advent vychutnává už několik let.

Sobota byla ve Vídni hodně hodně mrazivá. Ale tradiční punč nebo svařák u některého z bezpočtu stánků pěkně zahřál. Největší nápor v těchto dnech zažívá tradičně trh před vídeňskou radnicí. Zejména v podvečerních hodinách, kdy se už začíná stmívat, se nejen tržiště u radnice, ale i ostatní, v nedalekém okolí, která nejsou turistům příliš známá, zaplňují až tak, že mezi stánky jen ztěží projdete.

Nelze ale odolat. Vedle občerstvoven tu prodejci nabízejí zboží, které prostě u nás nenajdete. Od domácích specialit, sladkostí, vánočního cukroví z másla, přes vánoční ozdoby v desítkách variant a desítkách barev, vánočné dekorace až po rukodělné výrobky, které vás osloví už napohled.

Když nic jiného - když nic nenakoupíte, nic nesníte, nic nevypijete -  Vánoční trhy ve Vídni jsou prostě pastvou pro oči. A rozhodně stojí za to je vedle dalších měst navštívit.

Foto: www.christkindlmarkt.at

Štítky Vánoční trhy, Vídeň, advent, cestování kancelář, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Adventní Vídeň zažívá nápor turistů (i z Brna)  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.