Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: After Dark, Atmo music, skandinávské filmy, Třešňový sad a Prezident Blaník

Leden za námi a ať se nám to líbí nebo ne, nastal čas zhodnotit plnění předsevzetí. Chodíte častěji za kulturou, do muzea nebo aspoň do kina? Věnujete se pořádně domácím mazlíčkům? Ale neberte to jako výtku, spíš jako přátelské připomenutí, že máte ještě pár dnů, abyste to zachránili a poslední lednový den jste si řekli, že jste aspoň některé předsevzetí splnili. Trošku vám s tím pomohu.

Chcete od života víc a víc? Tak to vás zaujme čtvrteční večer 1. února After Dark ve VIDA! Centru, který je na téma extrémy. Troufáte si vylézt do výšky 15 metrů po provazovém žebříku? Vytáhnout se do stejné výšky na laně? Ochutnat jídlo zmražené na -196 °C? Vyřešit sudoku hlavou dolů při přetížení 3G? Strčit ruku skrz blesk? Sednout si na fakírskou židli? Nechat si na hlavně rozbít vlašský ořech? Tak to jste tam vřele vítáni!

Sebastian, Atmo music a Jakub Děkan – tři kamarádi z Liberce, kteří patří mezi nejvýraznější představitelé mladé české hudební scény vyráží na společné turné. Nenechte si ujít jedinečnou možnost vidět je ve čtvrtek 1. února na jednom pódiu v Metro Music Bar a uslyšet společné featy jako Andělé, Ráno, Polety nebo Vesmírnou a další velké hity jako Toulavou, Záchranný bod nebo Dědu

I letos se můžete těšit na přehlídku současného severského filmu neboli festival Scandi. A i tento rok přinese Scandi především nové severské filmy. Tímto čerstvým přístupem se chce festival odlišit od podobně zaměřených severských filmových přehlídek. Nové filmy, noví tvůrci – na to se můžeme opět těšit od čtvrtku 1. února až do neděle 4. února.

Sice je už po prezidentských volbách, ale jak bychom se měli, kdyby dopadly jinak? Jak by to v Česku vypadalo, kdyby se prezidentem stal Tonda Blaník? Celovečerní film Prezident Blaník v pátek 2. února v kině Scala příběh lobbisty Antonína Blaníka, který se rozhodne kandidovat na prezidenta České republiky.

Slyšeli jste někdy o divadelním uskupení Druhý pád? Chyba! Této netradiční partičce rozhodně nechybí humor, talent a originalita. Přesvědčte se o tom sami na jejich domovské scéně v Artbaru Druhý pád na křižovatce Kotlářské a Štefánikovy ulice. V úterý 30. ledna bude mít totiž premiéru nová hra Třešňový sad, a nudit se rozhodně nebudete!

Že akvárko u vás doma není jen předmět navíc, ale naopak se váš život točí kolem toho, co chováte uvnitř? Tak v neděli 4. února nepromeškejte chovatelskou burzu Aquatera Brno na výstavišti.

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, film, BORANO SCI Finance, a.s., Blaník, kino, sad, muzeum, Česko, Jakub Děkan, Scala

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: After Dark, Atmo music, skandinávské filmy, Třešňový sad a Prezident Blaník  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.