Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Čtenáři Drbny mají jasno. V anketě o prezidentské volbě jasně vyhrál Jiří Drahoš

O tom, kdo bude po následujících pět let reprezentovat Českou republiku z pozice prezidenta, budeme oficiálně vědět až v sobotu, čtenáři Brněnské Drbny už ale svůj názor vyjádřili. Devět dní trvající facebookovou anketu ovládl Jiří Drahoš, který si vysloužil přízeň 80 % hlasujících.

Brněnská Drbna vytvořila anketu okamžitě poté, co bylo jasné, že do druhého kola prezidentské volby postupuje stávající hlava státu Miloš Zeman a jeho nejúspěšnější protikandidát Jiří Drahoš. Anketa byla tedy aktivní od soboty 13. ledna do neděle 21. ledna.

Svůj názor za necelých 9 dní vyjádřilo zhruba 2100 čtenářů. 80 % procent si vybralo Jiřího Drahoše, který si procentuální převahu udržoval po celou dobu trvání ankety. 

U sesterských Drben výsledky téměř stejné

Hlasování v anketě proběhlo také u sesterských Drben: u Liberecké, Olomoucké, Jihlavské a Budějcké. Ze všech "drbňáckých anket" dopadl Miloš Zeman nejlépe u "domovské" Jihlavské, když obdržel nejvyšší poměr hlasů - 30%.  U Liberecké Drbny byl poměr 76 % : 24 %, u Budějcké 75 % : 25 % a Olomoucké 73 % : 27 %, všechny poměry ve prospěch Jiřího Drahoše.

To vše je ale nanečisto. Nejdůležitější a opravdová volba nás čeká v pátek 26. ledna od 14 do 22 hodin a v sobotu 27. ledna od 8 do 14 hodin. Tak hlavně nezůstaňte sedět doma a jděte rozhodnout o budoucnosti našeho státu!
 

Autoři | Foto Jan Luxík, FB Jiřího Drahoše

Štítky Zeman, Drahoš, prezidentská volna, anketa, Jiří Drahoš, Česko, Miloš Zeman, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtenáři Drbny mají jasno. V anketě o prezidentské volbě jasně vyhrál Jiří Drahoš  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.