Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Svatební veletrh, filmový festival, Go, Sport Ples a cestovatelská dobrodružství

Že se cestování a dovolené se týkají jen letních měsíců? Ale kdepak. Na výstavišti můžete čerpat inspiraci už nyní. Co takhle prozkoumat jiné kultury prvně přes plátno, než se tam vydáte? A pokud jste hodně spontánní, tak třeba jeďte místo sobotního koncertu rovnou na Ukrajinu!

Chystáte se na svůj nejdůležitější den v životě? Mám pro vás skvělou novinu! V pátek 19. a sobotu 20. se ve Fait Gallery u Vaňkovky koná Svatební veletrh Brno. Najdete zde inspiraci na vaši svatbu od A až do Z, navíc se skvěle najíte a užijete si například i módní přehlídky svatebních šatů.

Pokud máte rádi dobrodružství, hry a cesty na východ, tak vás akce, kterou tento týden pořádá brněnská Expediční klubovna. A chce to taky pořádnou dávku spontánnosti. Pojedete na Ukrajinu, abyste zachránili mladou dívku ze spárů ukrajinské sekty. Čekají vás tři dny dobrodružství, zábavy a poznávání Ukrajiny. Odjezd večer ve středu 17. ledna. 

Festival íránských filmů je vůbec první ucelenou přehlídkou íránské kinematografie v České republice. Projekce budou v úterý 16. a v sobotu 17. ledna na různých místech Brna. Íránská kinematografie stojí v popředí zájmu filmového publika po celém světě minimálně již po tři desetiletí a je rovněž respektována ze strany odborné kritiky. Íránské snímky dosahují každoročních úspěchů na filmových přehlídkách jako Berlinale nebo festivaly v Benátkách, Cannes či v Moskvě. Tyto filmy jsou unikátní pro své umělecké pojetí, silné emoce a bohatou historii.

Vydejte se ve dnech 18. až 21. ledna 2018 na brněnské výstaviště na veletrhy cestovního ruchu! Čeká nás veletrh Regiontour, který je zaměřený na cestovní ruch v České republice, na veletrhu GO se prezentují tuzemské i zahraniční cestovní kanceláře a agentury se zaměřením na výjezdovou turistiku. Souběžně s veletrhy probíhají Festival krajových specialit a regionální potraviny RegFoodFest, mezinárodní soutěž Gastro Junior Brno - BidvestCup a GO KAMERA - festival cestovatelských filmů, fotografií a publikací.

Plesová sezóna se začíná rozjíždět. Tento týden nás čeká v pátek 19. ledna Sport Ples Brno v Semilasse. Mise Sport Plesu Brno je propojit brněnské sportovní kluby, aby své sportovní dresy vyměnily za obleky a každoročně se potkaly na společném společenském hřišti. Vítáni jsou hráči, trenéři, ale i jejich fanoušci a nadšení sportovci.

V sobotu 20. ledna navštíví Brno raper Smack. Po pražském křtu přichází na řadu brněnský křest desky Terapie, který se uskuteční na Flédě. Speciálními hosty večera budou: Scrufizzer, Flirta D, Milli Major, Tchagun a Pain.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda

Štítky veletrh, dobrodružství, Brno, Ukrajina, filmový festival, film, kultura, koncert, Vaňkovka, Fait Gallery, kongresové centrum, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Svatební veletrh, filmový festival, Go, Sport Ples a cestovatelská dobrodružství  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.