Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Nejlepší filmy roku, hokejový souboj o Brno, Žen a Eric Clapton Tribute

Tak co předsevzetí? Stále drží? Pokud jste si dali jako předsevzetí, že budete častěji chodit za kulturou, tak s jeho plněním vám ráda pomůžu. No a pokud jste si dali předsevzetí, že nebudete tolik pít, tak rozhodně nechoďte na hokej mezi první stovkou lidí. Nebo se radši víc vyhýbejte centru, je to tam samá past. Ale jinak je to samozřejmě chvályhodné.

I letos se všichni ptáme, jaký vlastně byl ten nejlepší film roku. Každý člen z týmu Kina Art si poctivě připravil žebříček a z nich vzešlo sedm statečných snímků, které si můžete připomenout nebo se na ně konečně podívat v pondělí 8. ledna v kině Art! Čeká vás tak například La La Land, Ztracené město Z, Paterson či Fantastická žena a další!

Chorvatská kapela Žen oslnila letos na festivalu Colours of Ostrava a nyní vyráží na turné na podporu zbrusu nové desky Sunčani ljudi. Zvuk, který okamžitě strhne, občas až dreampopové chvíle, ale hudba stále rafinovaná a ostrá – to vás čeká ve čtvrtek 11. ledna v Kabinetu Múz. A nebudou sami. Těšit se můžete na pražskou dvojici Pris a jako host se objeví Palma ze slezské kapely Leto.

Hokejová bitva o vládce Brna je tu! Základní část EUHL vrcholí a v posledním kole se můžeme těšit na dva nováčky soutěže z jihomoravské metropole. Souboj Medvědů proti Kavalírům vypukne v pátek 12. ledna na Hokejových halách dětí a mládeže. Fanoušci se mohou těšit na třaskavou bitvu o důležité body, 100 piv zdarma, soutěže a doprovodný program od Red Bullu či Jägermeisteru, a mnoho dalšího. Po zápase pak na fanoušky čeká afterparty.

V sobotu 13. ledna nás v Sono centru čeká hudební superprojekt O.R.K., který je na pomezí progresivního rocku v čele s bubeníkem Patem Mastellotem. V tento večer se můžete těšit i na francouzský art-rockový projekt s názvem LizZard.

John Wolfhooker na svém zimním turné zavítá i do Brne. V sobotu 13. ledna na Melodce představí průřez svými dvěma alby. Chybět nebudou ani nejnovější singly jako Zeddknot či Voices. V roli speciálních hostů se představí Fox Territory a Jake Loves Space.

Druhou neděli po Novém roce zavítá do Mersey celosvětově ceněný Eric Clapton Tribute band v čele se slavným bluesovým kytaristou Cliffem Stevensem. Zážitek z koncertů této skupiny je téměř k nerozeznání od originálu – což můžete sami posoudit v neděli 14. ledna.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky hokej, Eric Clapton, Brno, film, kultura, Kino Art, Colours of Ostrava, La La Land, Kabinet múz, Hokejová hala dětí a mládeže, Red Bull, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Nejlepší filmy roku, hokejový souboj o Brno, Žen a Eric Clapton Tribute  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.