Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel oblíbený slovenský herec Marián Labuda

Známý slovenský herec Marián Labuda, který hrál i v řadě českých filmů, dnes zemřel v jedné z bratislavských nemocnic. Bylo mu 73 let. Diváci si jej pamatují z filmů Vesničko má středisková, Roming, Obsluhoval jsem anglického krále nebo z pohádky Lotrando a Zubejda.

Marián Labuda se narodil 28. října 1944 v obci Hontianske Nemce na jihu Slovenska a vystudoval Vysokou školu múzických umění v Bratislavě. Hned po studiích nastoupil do Slovenského národního divadla. Za svou kariéru však hostoval i v českých divadlech včetně pražského Divadla na Vinohradech nebo Národního divadla v Brně.

Vedle divadla účinkoval v desítkách filmů a televizních inscenací. Čeští diváci ho dobře znají například z filmů Vesničko má středisková, Obsluhoval jsem anglického krále, Roming a nebo z pohádky Lotrando a Zubejda. 

Autoři | Foto youtube.com

Štítky Marián Labuda, úmrtí, film, herec, Vesničko má středisková, Obsluhoval jsem anglického krále, ROMing, Lotrando a Zubejda, Slovenské národní divadlo, Divadlo na Vinohradech, Národní divadlo v Praze, česká kinematografie, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel oblíbený slovenský herec Marián Labuda  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.