Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Česká mše vánoční, charitativní Chinaski, Tomáš Klus, Midi Lidi, Majk Spirit a vánoční párty

Člověk by čekal, že týden před Vánoci bude spíše poklidný. Kromě nákupních středisek, tam to neplatí celý prosinec. Ale kdepak, v Brně bude pořádně živo, a to i na Štědrý den! Tak si užijte pestré akce a veselé Vánoce.

Tři legendární zpěvačky české nezávislé scény, Iva Bittová, Lenka Dusilová a Monika Načeva se setkají na společném koncertu s výmluvným podtitulem Spolu. Organizační tým k plánovanému koncertu řekl: „Máme představu plynoucí řeky, do které vstoupí tu jedna, tu dvě, tu tři divy, a poplují spolu nebo každá za sebe po hudební řece.“ Výjimečné vystoupení se odehraje v pondělí 18. prosince v brněnské Radosti.

Vánoční koncert kapely Květy, na kterém Květy představí své nové album "Spí vánoční pták" a knihu o historii kapely si můžete užít v pondělí 18. prosince na Staré Pekárně.

Kapela Chinaski se v předvánočním čase rozhodla učinit dobrý skutek a pokusit se vydělat milion pro kliniku dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno. Takovou možnost budou mít i lidé, kteří si koupí vstupenku na koncert 18. prosince v brněnském Sono Centru. A zároveň máte poslední šanci poslechnout kapelu Chinaski, jelikož se jedná zřejmě o jejich poslední koncert.

Že už jste na koncertu Tomáše Kluse byli? Tak v pondělí 18. prosince se i tak dočkáte něčeho jiného – samotný název akce je #jinykoncert. Závěrečný koncert RecyKlus Tour bude na brněnském výstavišti.

Midi Lidi zahrají v Kabinetu Múz společně s kapelou Kamp! a rovnou dva dny po sobě. Vyhovuje vám spíše úterý 19. nebo středa 20. prosince?

Václav Neckář se stal velkou inspirací pro řadu mladých hudebníků, a i v současnosti patří jeho koncerty s kapelou mezi nevšední hudební zážitky. Václav Neckáře s kapelou Bacily si můžete poslechnout ve středu 20. prosince v Sono centru.

Na náměstí Svobody měla Mucha, netradiční brněnská písničkářka, úspěch. Ve středu 20. prosince si ji můžete užít v teple i v trošku komornějším prostředí v Melodce na jejím vánočním koncertě.

Jedni z nejoblíbenějších interpretů dneška na jednom místě – tak by se dal popsat koncert, který bude v pátek 22. prosince v Sono centru. Těšit se můžete na Majka Spirita, Bena Cristovaa, Ega, Ewu Farnou, Delika, Čistychov, Otise, Adissa a DJe Grimaso a Lucky Boy.

Pokud oceníte spíše klasiku, jako je Česká mše vánoční, tak v pátek 22. prosince vyvrcholí vánoční trhy na náměstí Svobody vystoupením Metropolitního symfonického orchestru se sborem a sólisty.

Posledním vystoupením na trzích na náměstí Svobody bude v sobotu 23. prosince Voxel se svou PopFolk Tour. Uslyšíte skladby Voxela předělané do aranží pro cimbálovou muziku, zazní zcela nové i starší písně a samozřejmě i nějaká ta cimbálová klasika. 

A pokud budete potřebovat 24. prosince vytancovat kapra a bramborový salát, zastavte se na tradiční vánoční párty na Flédě.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky Tipy na týden, kultura, koncerty, koncert, hudební skupina, Chinaski, Tomáš Klus, Vánoce, Majk Spirit, Štědrý den, Brno, Iva Bittová, Lenka Dusilová, Monika Načeva, Václav Neckář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Česká mše vánoční, charitativní Chinaski, Tomáš Klus, Midi Lidi, Majk Spirit a vánoční párty  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.