Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Rozsvícení vánočního stromku, Rakouští čerti, Richard Müller, Laco Deczi a Kabát

Rozsvícení vánočního stromu je oficiální začátek pro vypuknutí vánoční nálady, návalu lidí v obchoďácích i rychlé mizení adventních kalendářů. Pokud ale ještě nejste úplně vánočně naladěni a chcete si tento shon oddálit, není problém. V Brně bude snad co večer zajímavý koncert, takže na nějaké přemýšlení nad dárky ani nezbyde čas.

Nikola Muchová alias Mucha, tak trochu písničkářka, tak trošku podivínka (v tom nejlepším slova smyslu), vás naladí na celý týden. Stačí v pondělí 20. listopadu zajít na její koncert na Starou Pekárnu.

Richard Müller spojí síly se slovenskou moderátorkou Adelou Banášovou, aby v úterý 21. listopadu zahrál v brněnské Radosti netradiční show. České publikum čekají největší hity, nové písně z čerstvého alba 55, ale také rozhovor vedený přímo na pódiu.

Laco Deczi, jedna z největších postav československého jazzu, bude mít koncert v úterý 21. listopadu v Sono centru. Jako host vystoupí Walter Fischbacher Trio se zpěvačkou Audrey Martells.

Koncert skupiny Kabát v rámci Turné 2017 nás v Brně čeká v úterý 21. listopadu v DRFG aréně. Kapela se totiž na podzim roku 2017 vrací do hokejových hal a vystoupí opět s podiem uprostřed hrací plochy, které nabízí unikátní možnost stání přímo v srdci samotné scény. Kapela odehraje své největší hity a téměř celé poslední řadové album.

Po koncertu na hlavním pódiu festivalu Colours of Ostrava Michal Hrůza projíždí česká města a jedna ze zastávek bude i v brněnské Radosti, kde ve středu 22. listopadu zahraje nejen své všeobecně prozpěvované hity Zakázané uvolnění nebo Namaluj svítání.

V roce 2016 oslavil originální český projekt Těžkej Pokondr, který tvoří nerozlučná dvojice Miloš Pokorný a Roman Ondráček, 20let na hudební scéně. Podle hesla "kulatiny slaví všichni, my slavíme 21!" připravili na letošek lehkou tour Těžkýho Pokondra s názvem "VOKO BERE TOUR 2017". Oslavit s nimi americkou dospělost můžete ve čtvrtek 23. listopadu.

Zpěvačka už kultovní kapely Sto zvířat Jana Jelínková představí v Brně své čerstvé album Dáma s čápem, na které se kromě její domovské skupiny podíleli i umělci z řad Mydy Rabycad nebo Krucipüsk. Na Flédě se písničky z něj objeví vedle klasických zvířecích hitů jako Ty vole, na základní škole, Alice se dala na pití nebo Romeo a Julietta.

Až se v pátek 24. listopadu v 17 hodin na brněnském náměstí Svobody slavnostně rozsvítí strom, bude jasné, že Brněnské Vánoce 2017 začínají! Na náměstí nás čeká i koncert Davida Stypky a & Bandjeez, jeho novou písničku – Dobré ráno, kterou nazpíval s Ewou Farnou, určitě znáte.

Zelný trh bude v pátek 24. listopadu jen pro odvážné. Obrovské dlouhé rohy, hrůzostrašné, ručně vyřezávané dřevěné masky, oblečení z pravých zvířecích kůží a zvonce okolo pasu. Takhle vypadají praví čerti! A přesně ty potkáte v průvodu na Zelném trhu po rozsvícení vánočního stromu.

 

Autoři | Foto Pavel Gabzdyl, Neuvěřitelné Brno

Štítky koncert, vánoční stromek, Richard Müller, Laco Déczi, Kabát, Brno, hudební skupina, Nikola Muchová, Adela Vinczeová, Walter Fischbacher, Ewa Farna, David Stypka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Rozsvícení vánočního stromku, Rakouští čerti, Richard Müller, Laco Deczi a Kabát  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.