Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Padesát odstínů hantecu, Halloween v zoo, Pietní akt a Brno pohledem bezdomovců

Nadcházející víkend nám možná nebude přát počasí. Nevadí. Na programu je totiž spoustu zábavy, při které nezmoknete a přitom si užijete spoustu zábavy!

V sobotu v 10.30 se uskuteční na Komenského náměstí před sochou Tomáše G. Masaryka vzpomínkový akt u příležitosti 99. výročí vzniku Československé republiky.

V zoo  odstartuje v sobotu v 15 hodin Halloween. Jeho součástí je dlabání dýní, dílny pro děti, komentovaná krmení, kouzelník a koncert. Návštěvníci mohou samozřejmě také obdivovat tamní zvířata.

V sobotu se můžete vydat s průvodcem po Brně světem lidí bez domova. Začíná v Lužánkách v 17 hodin. Je pro skupinu 8 lidí a zájemci si musí své místo předem rezervovat.

Ve stejný čas začne v sobotu na stadionu Srbská zápas nejvyšší fotbalové ligy mezi Zbrojovkou a Duklou Praha. Brněnský tým okupuje nelichotivé předposlední místo a proto doma musí plně bodovat. Přijďte podpořit naše borce!

Prohlídka po stopách zločinu zavede v sobotu od 18 hodin zájemce do interiéru vládní vily. „Zapojí se do vyšetřování vraždy majitele vily továrníka Alfreda Stiassného. Kriminálním dějem je provedou herci v kostýmech,“ uvedl za pořadatele Petr Svoboda.

Slavnostní ukončení Moravského podzimu pořádaného Filharmonií Brno je na programu v sobotu od 11 hodin v parku na Moravském náměstí. Jeho součástí bude vysazení lípy za zpěvu devíti sborů.

Málokteré město v Česku má tak svérázný jazyk, jakým je brněnský hantec. Kniha padesát odstínů hantecu představí tuto svébytnou a výjimečnou řeč v padesáti rozhovorech s celebritami, které se nějakým způsobem „dotkly“ hantec. V knize se dočtete často i dost pikantní historky legendárních brněnských postav. I třeba o tom, jak se stalo, že se Zlatý slavík do Brna nedostal, a jak se vlastně v Brně hantec objevil. Pro tápající v tomto slangu nechybí ani hantecový slovníček. Na křest knihy Honzy Žanka Hlaváčka můžete dorazit v neděli od 17 hodin na Šelepku.

Štítky Brno, Halloween, kniha, zábava, Tomáš Garrigue Masaryk, bezdomovec, Československo, FK Dukla Praha, Český slavík, Moravský podzim, Lužánky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Padesát odstínů hantecu, Halloween v zoo, Pietní akt a Brno pohledem bezdomovců  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.