Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Přesně za týden roztančí Brno electroswingová legenda Parov Stelar

Rakouská elektroswingová legenda Parov Stelar se příští pátek znovu pokusí vyprodat pavilon na brněnském výstavišti, což se jí v minulosti již několikrát povedlo. Formace kolem producenta a dýdžeje Marcuse Füredera patří k hvězdám electroswingu, žánru, jež Füreder sám založil. V Brně 20. října zde představí novou desku Burning Spider.

Organizátoři vybrali pavilon G1, který před třema lety Parov Stelar vyprodal. V roce 2015 pak podobný úspěch zopakoval v pavilonu B. Letos sebou swingoví ďáblové přivezou nový program nazvaný Burning Spider Tour 2017. Kromě největších hitů zazní i novinky ze stejnojmenné desky, která vyšla v březnu 2017.

Nebude to žádný koncert na dvě hodiny, ale půjde o velkou show s hosty. Začínáme ve 20:00, končí se ve 4:00 ráno," uvedl již dříve za pořadatele Anthony Roy.

Elektroswing patří k oblíbeným žánrům taneční hudby. Elektronické prvky a taneční rytmy spojuje s živými nástroji a stylovým dědictvím 30. let minulého století.

Prvotní inspirací se pro Füredera údajně stala deska oblíbené Billie Holidayové, které mu začala přeskakovat na gramofonu. S elektroswingem pod hlavičkou Parov Stelar veřejně vystupuje od roku 2004. Parov Stelar se pravidelně objevuje mezi hlavními hvězdami mnoha velkých evropských festivalů.

Vstupenky na koncert jsou ještě stále k dispozici v předprodeji na síti prodejen Ticketpro.

Autoři | Foto Tomáš Valda

Štítky Parov Stelar, Brno, pavilon, Brněnské výstaviště, Billie Holiday, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přesně za týden roztančí Brno electroswingová legenda Parov Stelar  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.