Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Prachy budou hrát v neděli hlavní roli a vy můžete být u toho!

Přesně tak to bude již tuto neděli 24. 9. 2017, kdy od 19 hodiny začne v kulturním domě Semilasso divadelní představení Prachy!!! Jedná se o brilantní komediální frašku, která se hrála s velikým úspěchem po celém světě. K nám do Brna ji přiveze pražské Divadlo Palace s velmi milým obsazením. Ve hře uvidíte třeba Ondřeje Vetchého, Vandu Hybnerovou, Michala Novotného, Pavla Kikinčuka, Nelu Boudovou nebo Sabinu Laurinovou.

Autorem tohoto kusu je současný anglický dramatik Ray Cooney, který je divákům důvěrně známý svými úspěšnými komediemi jako jsou například 1+1=3, Peklo v hotelu Westminster nebo Rodina je základ státu. Zatímco v těchto hrách jde většinou o nevěru, díky které postavy zabředají do trapných situací, v komedii Prachy!!! jde hlavně o peníze. Resp. ústřední úlohu zde hraje náhodně nalezený kufřík, ve kterém je ukryto 735 000 liber a ten pak rozmetá poklidný život spořádaného manželského páru. Vidina bohatství nastartuje rozpory nejen v rodině samotné, ale do problému vtahuje i ostatní aktéry. Geometrickou řadou narůstá řetězec lží, úskoků, výmluv a vydírání. Napětí se stupňuje a s ním graduje i humor.

Teď něco málo k hereckým osobnostem, které díky naší soutěži můžete v neděli vidět naživo. Ondřeje Vetchého není asi třeba představovat. Byl čtyřikrát nominován na Českého lva, kterého nakonec dostal za Okresní přebor z roku 2012. Zvítězil také v divácké anketě TýTý 2010 v kategorii herec.

Podobně je na tom i Vanda Hybnerová. Ta byla v roce 2003 nominována na Cenu Thálie za Ionescovy Židle v Divadle v Řeznické. Za roli Catherine v inscenaci hry Davida Auburna Cenu Thálie získala a za roli Hořké slzy Petry von Kant byla nominována na cenu Alfréda Radoka v kategorii nejlepší ženský herecký výkon.

Michala Novotného bude znát s pořadu Vtip za stovku nebo ze seriálu Kriminálka Anděl. Zato Pavla Kikinčuka si bude většina z vás pamatovat z trilogie Slence seno, kde hrál brigádníka Šimona Pláničku. Ani Nela Boudová nepatří mezi néznámé herečky. Vidět jsme ji mohli ve filmu Vratné láhve, Líbaš jako Bůh nebo Líbaš jako ďábel. Ovšem nejvíce Nela vyniká v dabingu, kde ku příkladu propůjčuje svůj hlas Julii Roberts. A konečně Sabina Laurinová, která moderovala legendární soutěž Do-Re-Mi, hrála v pohádkách Z pekla štěstí 1 a 2, v seriálu Doktoři z Počátků či ve filmu Jak se krotí krokodýli.


A jak soutěžit? Stačí být fanoušek facebooku Brněnské Drbny, fanoušek Facebooku Semilassa a správně odpovědět na soutěžní otázku:

(Ze všech správných odpovědí budou v pátek večer vylosováni tři výherci, kde každý výherce získá dvě volné vstupenky na nedělní představení. Ostatní si je mohou zakoupit na pokladně Semilassa na Palackého třídě 126 v Brně za 420 - 490,- Kč.)

Ze kterého města pochází herec Ondřej Vetchý?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky Nela Boudová, Ondřej Vetchý, Vanda Hybnerová, Sabina Laurinová, Pavel Kikinčuk, Michal Novotný, Brno, Divadlo Palace, Ray Cooney, kulturní dům, divadelní představení, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prachy budou hrát v neděli hlavní roli a vy můžete být u toho!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.