Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

TIPY NA VÍKEND: Pandí den, Sporťáček, asijské chutě a ligová premiéra

Nadcházející týden nabídne pestrý mix zážitků pro mladé sportovce, rodiny, sportovní fanoušky i milovníky exotických chutí.

Víkend odstartuje letošní šestá jízda městem na bruslích, kolech, koloběžkách a longboardech. Sraz je dnes v 18.30 na parkovišti Auto Palace Brno na Řipské ulici. Předpokládaný návrat na místo startu je ve 20 hodin.

Zoo  oslaví v sobotu Mezinárodní den pand červených. Pro návštěvníky pořadatelé připravili pět stanovišť, kde se dozví zajímavosti ze života pand a získají informace o možnosti jejich ochrany ve volné přírodě. Komentované krmení těchto zvířat začne v 11 hodin.

V sobotu se také v zoo uskuteční třetí ročník běžeckého závodu Craft RUNGO, který odstartuje v 11 hodin u expozice medvědů kamčatských. Délka tratě je 7,3 km a účastní se běžci nad 15 let.

V sobotu v 10 hodin odstartuje Wannado festival Sporťáček určený pro děti a rodiče. Přehlídka různých sportů je na programu ve sportovním areálu na Hněvkovského a koupališti Biotop v Komárově. „Každoročně jezdím alespoň na jednoho z řady Sporťáčků, protože si myslím, že pohyb je pro děti důležitý.  Ať už se chtějí jednou dostat na olympiádu, nebo sportovat jen tak pro radost,“ zdůraznil olympijský medailista a kajakář Jiří Prskavec, který dorazí také do Brna.

Malou Ameriku v Brně provoní v sobotu tisíce chutí a vůní Asie. V 10 hodin totiž startuje gastronomický festival Ochutnej Asii, kterého se účastní přední restaurace s asijskou kuchyní z města a okolí.

Svou premiéru v Národní florbalové lize si v neděli užijí florbalisté Orla Telnice. První zápas bude mít o to pikantnější příchuť, že vyzvou brněnský tým Gullivers. Domácí slibují parádní podívanou, přijďte borce podpořit!

Zdroj MMB

Štítky Brno, olympijské hry, Asie, premiéra, Jiří Prskavec, Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA VÍKEND: Pandí den, Sporťáček, asijské chutě a ligová premiéra  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.