Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pocta Mendelovi nabídne festival jídla, zábavné laboratoře, gospely a koncert Tata Bojs

Festival věnovaný jedné z nejvýznamnějších postav brněnské historie se vrací do letního Brna. Tři dny akcí od 21. do 23. července budou připomínat odkaz Gregora Johanna Mendela. Program v opatství, zábavné laboratoře, Food Fest, videomapping a koncerty s hlavní hvězdou programu skupinou Tata Bojs. Takový bude letošní ročník Mendel Knows.

Součástí festivalu, který pořádá TIC Brno a obecně prospěšná společnost Společně, budou odborné přednášky v Mendelově muzeu, komentované prohlídky např. Augustiniánského opatství, arboreta MENDELU či Botanické zahrady Masarykovy univerzity. Program nabízí i akce v Hvězdárně a planetáriu Brno nebo ve VIDA! science centru.

„Gregor J. Mendel měl všestranné zájmy napříč odvětvími, byla to osobnost s množstvím znalostí, renesanční člověk v pravém slova smyslu. Proto i festival, který organizujeme, je multižánrový, odborný, pokrokový, zábavný. Spojuje lidi, vzdělává, podporuje. Tři dny, tři oblasti, jedno město,“ vysvětluje ředitelka TIC Brno Jana Janulíková.

Velká část programu se uskuteční v zahradě opatství na Mendlově náměstí, kde vše začne v sobotu 22. července v 15 hodin. Kromě Food Festu či zábavných laboratoří budou připraveny představení a dílny pro děti, promítání dokumentárního filmu „Mendel, Vavilov a Brno“ a především koncerty.

Po gospelech, Romanu Dragounovi a kapele Dextreat přijde na pódium hlavní hvězda večera - skupina Tata Bojs. Ta byla založena už v roce 1988, ale od té doby neztratila vůbec nic ze své energie. Jejich brněnský koncert začíná ve 22 hodin. Sobotní program uzavře videomapping - projekce promítaná na budovu Augustiniánského opatství s tématem G. J. Mendel.

Veškeré akce v rámci festivalu Mendel Knows jsou přístupné zdarma. Podrobný program najdete na webových stránkách akce.

 

Tisková zpráva | Foto TIC Brno

Štítky Gregor Mendel, koncert, festival, Tata Bojs, laboratoř, Brno, TIC Brno, video mapping, Masarykova univerzita, Mendelovo muzeum Masarykovy univerzity, jídlo, Hvězdárna a planetárium Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pocta Mendelovi nabídne festival jídla, zábavné laboratoře, gospely a koncert Tata Bojs  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.