Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Swingové léto, zavřená Minská, ohňostroj, výstava psů a koček nebo Kamenka open

Krásné počasí nás vyhání z kin a divadel přímo do ulic i přírody. Neseďte doma a pojďte si užít nabitý program tohoto týdne, ať už v ulicích Brna, v parku nebo na louce. A je jedno, jestli je den nebo noc, tento týden Brno bude žít!

Zavíráme opět Minskou a to v pátek 23. června. Nebojte se! Nebude se opakovat dlouhé martýrium s uzavřením Minské a nepřístupností obchodů na celé ulici. Jen se rozhodlo, že bezkonkurenčně největší street party v historii Brna si zaslouží opakování. A opět můžeme užít ulici plnou otevřených obchodů, grilů, stánků s jídlem a pitím. Samozřejmě nebude chybět ani dobrá hudba.

Všechno krásné jednou končí, a to včetně letošního ročníku soutěžní přehlídky ohňostrojů Ignis Brunensis. Pojďte se s letošními ohňostroji rozloučit závěrečným epilogem, který bude nad Špilberkem v sobotu 24. června. Tento závěrečný český ohňostroj má příhodný název – Nebe na zemi.

Máte rádi zvířátka? Ať už větší, menší nebo ty nejmenší? Navštivte v sobotu 24. nebo v neděli 25. června letošní ročník výstavy chovatelských potřeb Propet a určitě si přijdete na své. Tradiční součástí akce je Mezinárodní výstava psů všech plemen Intercanis a Mezinárodní výstava koček Interfelis. Chybět nebude ani přehlídka drobných hlodavců jako zakrslí králíci a ušlechtilí potkani.

Součástí programu Ignis Brunensis je také hned několik doprovodných akcí. Vedle Propetu bude brněnské výstaviště hostit také Zábavu pod hradbami. Návštěvníci se můžou těšit na den s Českým rozhlasem a Českou televizí, ve souvislsoti s akcí Dopravní nostalgie, která mimo výstaviště proběhne centrem města, na spoustu historických vozidel - lokomotiv, autobusů, šalin. Nejstarší z nich - legendární parní šalině Caroline - poprvé vyjela roku 1889! O závěr akce se pak postará „ohňostrojový přípitek", od 22:28 - tedy dvě minuty ohňostroje navíc.

Swingové léto začíná v pondělí 19. června v Denisových sadech! Café Biograf uvádí swingovou tančírnu, kde se naučíte jak základní kroky. Připraveny jsou dvě taneční lekce, které jsou zdarma. Kecky zde mohou protančit i zkušenější tanečníci. Součástí večera je volné tančení, koktejly a limonády.

Kamenka open 2017 aneb víkendový festival na louce nad Kamenkou. Sobota se ponese ve znamení hudby, neděle potom ve znamení divadla. Vystoupí Kabaret Sauvignon, Divadlo Hysterie, Improdílna, Divadlo Playback a Divadlo Bez Pravidel. A především se celý víkend 24. až 25. června ponese ve znamení dobré nálady!

Autoři | Foto Petr Olša

Štítky výstava, divadlo, ohňostroj, Brno, Kamenka, kino, Ignis Brunensis, pes, kočka, léto, Česká televize, Český rozhlas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Swingové léto, zavřená Minská, ohňostroj, výstava psů a koček nebo Kamenka open  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.