Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sedmnáctiletá Brňanka s jedinečným hlasem sbírá světová ocenění, své písně natáčela i v Los Angeles

Její příběh je splněným snem mnoha dívek po celém světě. Obyčejná holka z Brna, která se díky svému neobyčejnému hlasu, nespornému nadání a neskutečné píli prosadila v obrovské konkurenci na mezinárodních talentových soutěžích a dostala příležitost natáčet své písně v nahrávacím studiu v americkém Los Angeles. Kateřině Kolčavové se to podařilo v jejích sedmnácti letech. Teprve před několika dny se z natáčení v USA vrátila se spoustou zážitků a nových kontaktů zpět do České republiky. Na české a mezinárodní hudební scéně tak vychází nová hvězda, která vystupuje pod uměleckým jménem Katie Kei.

Poprvé se její talent výrazněji projevil už v devíti letech, kdy vyhrála konkurz do představení Tři mušketýři v Městském divadle v Brně. Na jeho prknech pak později ztvárnila i další role ve hrách Bídníci, Nahá múza a před sedmi lety zde získala svou vůbec největší dětskou roli v muzikálu Marry Poppins. Hra později hostovala i v pražském divadle Hybernie, kde si Katka zahrála po boku Moniky Absolonové.

Kromě divadla se začala intenzivně věnovat i sólovému zpěvu, pracovala na sobě a postupně vyhrála několik tuzemských pěveckých soutěží - Jihočeský vrabčák, Česko zpívá nebo Slavíci ve školní lavici.

Za svůj největší dosavadní úspěch považuje účast na celosvětové soutěži WCOPA (World Championships of Performing Arts) v USA, což je Mistrovství světa v interpretačním umění, které se každoročně koná v Hollywoodu. Tam získala pět medailí, ale především v obrovské konkurenci několika stovek soutěžících postoupila mezi pětici nejlepších juniorských zpěváků do finální show vysílané živě do celého světa. Získala tak i nominaci pro další rok, kterou využila a vrátila se v roce 2016 ve velkém stylu. Kromě několika dalších medailí získala také prestižní konzultaci od amerického producenta, ze které se postupně vyvinula spolupráce.

Na konci letošního května odletěla nahrát tři své písně do studia v Los Angeles.

Foto Tino Kratochvíl

Štítky Los Angeles, USA, Česko, Brno, ocenění, Městské divadlo Brno, Monika Absolonová, Tři mušketýři, studium, soutěž, ostrov Irsko, divadlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lee Common

What a beautiful voice, may it lead you to happiness and success!

Pondělí, 16. října 2017, 14:52Odpovědět

Sedmnáctiletá Brňanka s jedinečným hlasem sbírá světová ocenění, své písně natáčela i v Los Angeles  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.