Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Šaliny ožijí živou muzikou! Brňany budou na cestách městem doprovázet hudebníci z domova i světa

V brněnských tramvajích se dnes a ve čtvrtek rozezní hudební nástroje a hlasivky 18 kapel či jednotlivých umělců. Umělkyně Kateřina Šedá během desetidenní kulturní akce Meeting Brno zorganizovala Šalina Music Tour. Cestování propojené s hudbou má lidem zpříjemnit obvykle nudnou cestu do práce či domů a zpřístupnit jim různé hudební žánry. Šedá věří, že se akce setká s pozitivní reakcí a nezůstane u jediného ročníku.

Již dříve něco podobného uspořádala v Helsinkách, obdobné akce se konají i v jiných městech Evropy a ukazují, že prostředky veřejné dopravy nemusí být místem pouze pro cestování. „Věřím, že v šalinách neuvidíme otrávené tváře. Kromě kapel jsme dali šanci i lidem, kteří by si chtěli v tramvajích zahrát, a ti budou jezdit ve třech dalších vozech," uvedla Šedá.

Vystoupení začínají vždy v 10:00, ve 13:00 a 17:00, hudební produkce bude trvat 90 minut. Kromě českých a slovenských skupin vystoupí také ti, jejichž jazykem je němčina, jidiš či romština, což jsou jazyky, které v minulosti Brnem zněly každý den. „Uvidíme, jak na to budou lidé reagovat a podle toho uvidíme, jestli se pustíme i do dalších ročníků," řekl náměstek primátora Matěj Hollan (Žít Brno).

Hudebníci postupně vystřídají všechny tramvajové linky a nijak nenaruší běžný provoz. „Doufám, že naši cestující budou mít zajímavý a netradiční zážitek. Rozhodně je to dobrý krok k popularizaci MHD," míní generální ředitel dopravního podniku Miloš Havránek.

Zdroj: ČTK
  

Štítky Brno, Kateřina Šedá, hudební skupina, kulturní akce, Evropa, domov, Helsinky, Matěj Hollan, Žít Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šaliny ožijí živou muzikou! Brňany budou na cestách městem doprovázet hudebníci z domova i světa  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.