Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Slam Poetry, Festival FI, Muzejní noc, Animefest a Opráski sbrněnskí historje

Vyrazit za kulturou – to dnes už nemusí znamenat jít do divadla, na operu nebo do galerie na výstavu zaprášených barokních obrazů. Tento týden bude plný netradiční kultury. Čeká nás nezvyklé básnění, anime, slovní hříčky na obrázcích a další. A když už do muzea, tak rozhodně ne v klasickou denní dobu!

Jarní slam poetry sezóna v Brně bude zakončena 16. května v Café Atlas ve velkém stylu. Slam bude bude hvězdně obsazený – vystoupí například Anatol Svahilec, Pan Fenek, Jan Jílek a další. Bude i autorské čtením. Své básně bude předčítat Jana Těsnohlídek ml. a koncert Muchy je třešničkou na konci večera.

Pohni obrazem! To je název 17. ročníku Filmového festivalu Fakulty informatiky Masarykovy univerzity, na který můžete zavítat ve středu 17. května. Program bude i letos promítán na dvou místech zároveň – na Fakultě informatiky MU a také v Univerzitním kině Scala. Nepromeškejte příležitost podívat se na ty nejlepší filmy od studentů (nejen) informatiky.

V pátek 19. května bude zahájena na Moravském náměstí open-air výstava legendárních komiksů, které svébytným způsobem pojednávají o soužití českého, německého a židovského obyvatelstva v Brně. Nejedná se o nic jiného než o slavné Opráski sbrněnskí historje. Vernisáž výstavy je součástí zahájení letošního festivalu Meeting Brno a potrvá do 28. května 2017.

Za kulturou můžete i v noci, a to v sobotu 20. května díky Muzejní noci. Během 13. ročníku můžete navštívit více než 50 muzeí, galerií a dalších zajímavých míst napříč Brnem. Jejich kompletní seznam naleznete zde.

Jste fanoušci japonského komiksu a animovaného filmu? Tak to vám určitě nemusím zdlouhavě představovat dvoudenní Animefest, setkání fanoušků anime a mangy. Letošní čtrnáctý ročník potrvá od 19. do 21 a bude na brněnském výstavišti.

Aneta Krikelová

Foto: Petr Olša

Štítky kultura, Muzejní noc, Animefest, Brno, muzeum, výstava, Slam poetry, Anatol Svahilec, Jan Jílek, divadlo, Jan Těsnohlídek ml., Masarykova univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Slam Poetry, Festival FI, Muzejní noc, Animefest a Opráski sbrněnskí historje  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.