Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Studentský Majáles, food festivaly a vernisáž výstavy Kmeny 90

Slunečné počasí vychází vstříc festivalům, a proto nic nebrání návštěvě dalších májových akcí. I když po těch oslavách jara může vyhládnout o dobré jídlo nouze nebude, obzvlášť o víkendu. A ani obdivovatelé umění nebudou ochuzeni o párty.

Navštívil jste o víkendu Majáles na Brněnském výstavišti? Naladilo vás ti festivalovou náladou a chcete pokračovat? Nebo jste ho naopak nestihli a chtěli byste si to vynahradit? Letošní, už sedmý ročník, Studentského Majálesu bude v pátek 12. května opět v areálu Hněvkovského v Komárově.  Můžete se těšit na Bena Cristovaa, kapely Mig 21, Poletíme?, ŇUŇU a další.

Projekt Kmeny od Vladimira 518 unikl málo komu – ať už kniha, seriál nebo divadelní představení. Od soboty 13. května, kdy bude vernisáž, můžete navštívit v Uměleckoprůmyslovém muzeu výstavu Kmeny 90. Rozhodně nečekejte tradiční vernisáž – doprovodí ji totiž Street party navozující atmosféru devadesátých let. V rámci akce bude uzavřena ulice Husova.

O víkendu hlady nebudete. V pátek a sobotu, 12.-13. května budou mít radost všichni masožravci, a především milovníci burgerů, čeká nás největší Burger festival na Moravě. U Vaňkovky budete moc ochutnat burger od více než dvaceti restaurací. Pivo a víno chybět nebude.

Jsou vaše chutě trošku netradiční? Na Extrem Food festivalu je ukojíte i tak. V sobotu 13. května budete moct v Lužánkách ochutnat jídlo ze všech koutů světa i připravené z roztodivných zvířátek. Má tady někdo chuť na broučka nebo šneka?

Abyste neměli výčitky svědomí z víkendového nacpávání, můžete ještě v sobotu 13. května díky NN Night Run vyrazit vyběhnout spálit nějaké kalorie a zároveň díky startovnému přispět na dobrou věc. Je jen na vás, jestli si zvolíte 10 kilometrovou trasu nebo 5 kilometrový Avon běh. Pro děti je připravena 2 kilometrová trasa. Čelovky sebou!

Autoři

Štítky vernisáž, festival, food festival, umění, Ben Cristovao, majáles, Vladimir 518, slavnost, Mig 21, Poletíme?, Uměleckoprůmyslové muzeum v Brně, Brněnské výstaviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Studentský Majáles, food festivaly a vernisáž výstavy Kmeny 90  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.