Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kreativita všeho druhu na jednom místě. Nanook se stal inspirativním setkáním i divokým večírkem

V Brně se v ArtBaru Druhá Pád konal již 5. ročník nezávislého festivalu začínajících umělců NaNook, který představil začínající kapely, artové horory a improvizační divadlo. Zároveň si návštěvníci mohli prohlédnou obrazy, jelikož součástí festivalu byla i výstava. NaNook byl mixem umění, na kterém si každý našel to svoje.

Co si představíte pod pojmem amatérský umělecký festival? Většina lidí spíše spoustu novodobých hipíků v zakouřeném baru, kteří rozebírají filozofické otázky a do toho hraje hudba, která je neposlouchatelná – natož aby byla taneční. Bohužel. Realita? Spousta nadšených lidí s různorodými zájmy, kteří studují nebo pracují v rozdílných oborech, dobré víno, pivo a tancování až do rána.

NaNook je jeden z mála festivalů, kde vše dává smysl a vše se navzájem doplňuje. Prostory ArtBaru Druhý Pád navíc položily skvělý základní kámen pro nezapomenutelný večer. Zdi popsané básněmi, proč ne? Ačkoliv syrové , místy až vulgární básně možná nejsou tím pravým šálkem pro každého, Neruda by sem prostě nepatřil.

Že horor musí trvat aspoň hodinu? Hloupost. Manžele Blažkovi mě přesvědčili, že zvládnou nahnat strach již po 7 minutách. (I když u mě to moc náročné není.) Jejich tři krátké horory, každý stylově jiný ozvláštnili festival, a přesto do programu skvěle zapadly.

Pokud někdo horory nevyhledával, ocenil improvizační divadlo Kabaret Sauvignon, které reagovala na aktuální situace a dle smíchu publika velmi vtipně. Koncerty kapel Break Falls a Funky Chicken byly skvělým zvukovým doprovodem. U druhé zmíněné stála většina návštěvníku pod pódiem a se zápalem tancovali a zpívali, nutno dodat, že až do pozdějších ranních hodin.

Občas je dobré vyměnit profláklé brněnské kluby či známé koncerty za komornější festival a strávit večer jiným způsobem. Potkat nové lidi i objevit nové umělce. Doufám, že NaNook bude dál pokračovat směrem, který si nastavil a který organizátoři udržují už pět let.

Aneta Krikelová

Štítky festival, horor, Brno, divadlo, hudební skupina, umění, výstava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kreativita všeho druhu na jednom místě. Nanook se stal inspirativním setkáním i divokým večírkem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.