Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno zažije divadelní přehlídku s mezinárodní příchutí

V úterý 28. března 2017 začíná Mezinárodní festival divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER, který každoročně hostí studenty divadelních akademií z celého světa. Festival je platformou pro prezentaci tvorby mladých divadelníků, jejich vzájemnou inspiraci a pro jejich setkávání v nejširším slova smyslu.

Své práce studenti představí na pěti brněnských divadelních scénách - Studio Marta, Divadlo na Orlí, Divadlo Husa na provázku, Divadlo U stolu a HaDivadlo. 

Hlavní program nabízí pestrý výběr nejen v rámci divadelních inscenací. Hned v úterý se diváci mohou těšit na Zahajovací ceremoniál, který se letos koná v Divadle na Orlí. Předcházet mu bude živý průvod všech festivalových účastníků ulicemi Brna. Ještě ten den svá představení odehrají studenti z Rakouska či Itálie.

V průběhu následujících čtyřech dnů se představí inscenační týmy i z dalších zemí - Kolumbie se divákům předvede s inscenací 336 letters of love, Írán s netradiční one-man show History of circulation, jejíž ústředním objektem je s impozantní, vlastnoručně vyrobená kniha.

K vidění bude i prezentace divadelní tvorby v Izraeli a samozřejmě i v České republice. Ta bude zastoupena pracemi studentů DIFA JAMU v Brně a Divadelní fakulty AMU v Praze. Celkově v průběhu festivalu vystoupí na 200 studentů čtrnácti různých uměleckých akademií. Tečkou za letošním festivalem SETKÁNÍ/ENCOUNTER bude Závěrečný ceremoniál, který se uskuteční v sobotu od 19:00 v Divadle Husa na provázku.

Hlavním bodem jeho programu je udílení ocenění Marta. Porota jím vyzdvihuje autory nejinspirativnějších uměleckých výkonů z řad účinkujících studentů.

Organizátoři si přichystali také bohatý doprovodný program nabízející prostor k zábavě, odreagování a seznámení a i k osobnímu vzdělávání. Za zmínění stojí například workshop pedagožky a choreografky Hany Halberstadt či režisérky, choreografky a performerky Miřenky Čechové. Další složkou "Off-programu" jsou pak divadelní výstupy studentů DIFA JAMU v Brně.

Všechny festivalové dny jsou zakončeny tematickými večírky. Největší z nich, Meting Point Party, startuje ve čtvrtek 30. března od 21:00 v Buranteatru.

Mezinárodní festival divadelních škol SETKÁNÍ/ENCOUNTER každoročně vzniká díky podpoře Mezinárodního Visegrádské fondu, Ministerstva kultury České republiky, Státního fondu České republiky, Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, za mediální podpory České televize a mnoha dalších. 

Štítky Brno, festival, Divadlo na Orlí, Divadlo Husa na provázku, Česko, HaDivadlo, Divadlo U stolu, Itálie, Rakousko, Kolumbie, Írán, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno zažije divadelní přehlídku s mezinárodní příchutí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.