Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brno se rozvlní v rytmu salsy: Latino ples Fiesta del Baile se blíží!

Kus pravé Latinské Ameriky v Brně! Pro vášnivé tanečníky, jež dávají přednost smyslné salse před romantickým waltzem, je tu jediný ples svého druhu - Fiesta del Baile. Fiesta del Baile vznikla spojením slavnostního plesu a latino fiesty. Mimo večera plného tance je připravena také degustace rumů či ukázka balení doutníků.

Duchem se přenesete do 8 tisíc kilometrů vzdálené prosluněné karibské pláže plné exotických tanečnic a všude znějících latinskoamerických rytmů, jež rozhodně nenechají nikoho klidným. Stejně jako v předchozích dvou ročnících se i letos představí, světová špička latino dance, latinskoameričtí hudebníci a v neposlední řadě bubenická show v podání brazilské bubenické show TamTam Batucada. TamTam Batucada je show složená z bubeníků a perkusionistů, které rozhodně nepřehlédnete a už vůbec nepřeslechnete.

Nejste (zatím) zdatnými tanečníky latinskoamerických tanců? Vůbec nevadí!

Kdo by váhal s účastí na plese kvůli neznalosti latinskoamerických tanců, pro toho i letos pořadatelé v rámci spolupráce s Tanečním studiem stolárna připravili speciální workshop, kde návštěvníky úžasní lektoři Dáša Bátorová a Radek Kubák naučí základy salsy, bachaty a merengue. A co je na tom nejlepší? Stačí, když se prokážete platnou vstupenkou na ples a máte vstup na tento workshop zcela zdarma!

Latino ples Fiesta del Baile je koncipován tak, aby si jej užili nejenom zkušení tanečníci a milovníci latinskoamerických rytmů, ale i Ti, kteří chtějí zažít něco jiného. Připraveno je několik animací, takže nemusíte přijít v páru, abyste si mohli zatančit. Součástí doprovodného programu Fiesty del Baile budou také ukázky balení doutníků a degustace rumů.

Atmosféru vytvoří hned několik energických hostů

Svou účast opět přislíbili Corcovado Salsa Club, kapela, jejíž členové pocházejí z různých koutů světa. Právě její rozmanitý kulturní původ je to, co je dělá jednou z nejenergičtějších latino kapel v Evropě. Jejich repertoár se skládá především z latinskoamerické salsy, bachaty, merengue, reggetonu a latinského popu.

Letošní novinkou jsou The Express Train, mladí, a především talentovaní hudebníci, jejichž primárním hudebním nástrojem je akustická kytara. Těšit se můžete na bohatý repertoár, který zahrnuje pestrou škálu klasických španělských písní i nejnovějších hitů.

Barevný večer v Brně doplní i kousek Mexika díky vystoupení Mariachi Sin Fronteras, skupiny umělců hrajících tradiční mexické písně. Soubor Mariachi tvoří trumpetisté, houslisté, kytaristé a samozřejmě zpěváci. Hudba Mariachi je jedním z nejreprezentativnějších prvků mexické kultury. V roce 2011 byla dokonce zařazena jako nehmotné kulturní dědictví UNESCO.

Pomyslnou třešničkou na dortu bude brazilská show v podání Vibrasil Samba Show, seskupení exotických tanečnic v čele s Viviane Matheus a exkluzivní latinskoamerická taneční show, která přináší výjimečný a neopakovatelný zážitek z umění vycházejícího z kořenů a tradic Latinské Ameriky v podání Latin Arte.

Svou účast potvrdil Yaissel Rafael Del Busto! Mimořádný tanečník, pedagog a choreograf, který se narodil v kubánské Havaně. Yaissel je všeobecně znám jako jeden z nejlepších představitelů tanečních stylů kubánské salsy, mamba a rumby. Mohli jste jej spatřit i v televizních soutěžích a v neposlední řadě i ve videoklipu zpěvačky Alicie Keys. 

No a co by byla Fiesta del Baile bez Emeteria Rigondeaux Péreze. Oblíbeného tanečníka, který se narodil ve městě Guantanámo na Kubě. Tancem žije již od malička, kdy se plně soustředil na afrokubánský folklór. 

Vstupenky na třetí ročník Latino plesu Fiesta del Baile zakoupíte v předprodeji. Aktuální informace o akci naleznete na facebookové události akce a webových stránkách.

Tisková zpráva

Štítky ples, Brno, tanečník, tanec, Latinská Amerika, degustace, Alicia Keys, UNESCO, rum, Mexiko, Evropa, doutník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno se rozvlní v rytmu salsy: Latino ples Fiesta del Baile se blíží!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.