Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: Zibura, Tata Bojs, Heymoonshaker a Zakázané uvolnění

Inspirace zahraničím je dobrá věc, alespoň co se hudby týče. Ale jak je to se vším ostatním? Mladý poutník, brněnský student, nám povypráví o tom, že nejlepší zkušenosti ze zahraničí jsou ty na vlastní kůži (nebo boty?). A pak už je na vás, jestli zvolíte koncert nebo cestu do jiných států…

Poutník Ladislav Zibura se po 1500 kilometrové výpravě napříč Nepálem a Čínou vrací 2. února do Lišně. A to se svou novou show Pěšky mezi buddhisty a komunisty. Jeho příběhy z pěší výpravy jsou svědectvím o jednoduchosti života a půvabu svobody, u kterého se budete smát od začátku až do konce. Nečekejte ale žádné popisy památek. Projekce v Kulturním centru v Lišni je o Číňanech, Nepálcích a jejich životech.

V Mahenově divadle máme další akustický koncert. Tentokrát vystoupí v neděli 5. února kapela Tata Bojs. Akustický koncert – vystoupení, během kterého není hudba upravována pomocí zesilovače, nabídne vskutku autentický zážitek v podání této české skupiny.

Divadlo Bolka Polívky v první polovině února uvede hned dvě úspěšné inscenace z repertoáru pražských scén. První z nich, Zakázané uvolnění, můžete zhlédnout ve čtvrtek 2. února od 19 hodin. V této hořké komedii se v hlavních rolích objeví Zuzanou Stavná, Terezou Hofová a Eliškou Křenková, kterou diváci znají například ze seriálu Vyprávěj či z Pustiny. A co čekat od představení Zakázané uvolnění? Únos nevěsty, hokejistická hospoda, bouřka a právě probíhající semifinále mistrovství světa v hokeji... Bar je plný alkoholu, jukebox plný songů a ženich nejde a nejde. Jak tohle dopadne? Hořká komedie, ve které se setkávají tři mladé ženy v jednom čase a prostoru, aby zde nemilosrdně rozebraly své životy, vztahy a především muže. Tři zkušenosti, tři příběhy, tři pohledy na svět a jedno dramatické vyústění. 

Pokud jste navštívili minulé léto festival Rock for People, tak vám určitě neuniklo duo s názvem Heymoonshaker. A pokud je toto uskupení pro vás dosud neznámé, tak doporučuji, abyste si ho udělali na čtvrteční večer 2. února volno v diáři, jelikož přijedou na Flédu. Heymoonshaker – to je mix žánrů, kde si každý najde to svoje.

Den poté, v pátek 3. února vystoupí v Brně uznávaný francouzský DJ a producent Brodinski. A opět na Flédě!  Představí Brňákům i přespolním novou vlnu francouzského elektra. Brodinski objevuje kombinace temného techna a hip hopu, a navíc tvoří i taneční hudbu pro kluby.

Aneta Krikelová

Štítky koncert, Ladislav Zibura, Tata Bojs, hudba, Čína, Nepál, Mahenovo divadlo, Bolek Polívka, Eliška Křenková, Zuzana Stavná, Tereza Hofová, Mistrovství světa v ledním hokeji

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: Zibura, Tata Bojs, Heymoonshaker a Zakázané uvolnění  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.