Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

TIPY NA TÝDEN: S architekty do kavárny, Dan Bárta & en.dru, Narozeniny umění a filmy roku 2016

Půlku ledna máme za sebou, novoroční předsevzetí ve většině případů už odnesla realita neznámo kam. Ale pokud jste si dali předsevzetí, že chcete letos častěji vyrážet za kulturou, není třeba to vzdávat! Koncert, galerie, film či trošku architektury? V Brně je rozhodně z čeho vybírat!

Minulý rok byl, alespoň co se kinematografie týče, velmi úspěšný. Tak proč se neohlédnout zpátky? Od pondělí 16. do úterý 17. budou v kině ART promítat výběr nejlepších filmů roku 2016. Sedmička „toho nej“ to jsou filmy z Evropy, Ameriky i Japonska. A ani česká scéna nezůstala pozadu. Můžete se těšit na filmy Já, Olga Hepnerová, American Honey, Humr, Ulice Cloverfield 10, Je to jen konec světa, Kluk ve světě příšer a Toni Erdmann.

U kávy se dá probrat téměř cokoliv, obzvlášť když na ni vyrazíte se zajímavým člověkem. A co takhle zajít na kávu s architektem? V úterý 17. ledna můžete díky projektu S architekty do kavárny navštívit v Místodržitelském paláci přednášku Martina Hrdiny, který navrhoval několik brněnských kaváren, včetně oblíbeného místa Morgal. Poté se půjdou navštívit vybrané kavárny.

V úterý 17. ledna se slaví i jedny významné narozeniny. Umění bude mít v lednu již miliónté padesáté čtvrté narozeniny, a to si zaslouží pořádnou oslavu! Slavit se bude hned na třech místech – v PRAHA/Fórum pro architekturu a média, v Pražákově paláci a v Besedním domě, což je sídlo Filharmonie Brno. A jak se bude slavit? Umění se nejlépe oslaví uměním! Připraven je program pro malé i velké.

Koncert dvou osobitých muzikantů Dana Bárty a En.Dru v klubu Šelepka přinese beatboxově-vokální a hudební improvizaci nejrůznějších hudebních stylů. Ve středu 18. se můžete těšit na vystoupení jehož součástí je beatboxová rytmika, vokály, beatboxové efekty, imitace hudebních nástrojů i rap.

Aneta Krikelová

 

Štítky film, kavárna, umění, architekt, Dan Bárta, Brno, architektura, kultura, Evropa, Japonsko, Amerika, Martin Hrdina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

TIPY NA TÝDEN: S architekty do kavárny, Dan Bárta & en.dru, Narozeniny umění a filmy roku 2016  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.