Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Městské divadlo v Brněpředstaví muzikál Limonádový Joe

Slavný muzikál Limonádový Joe aneb Koňská opera v režii Petra Gazdíka uvede v sobotu Městské divadlo Brno. Nové nastudování bude mít pouze 33 repríz. Derniéra je předem naplánována na 17. listopadu. O představení je zájem, na první reprízy už zbývá jen pár vstupenek, zjistila ČTK z rezervačního systému.

Postava limonádového Joea se na českých jevištích objevila více než čtyřicetkrát. Existuje tedy mnoho variant příběhu. Originální je také verze Městského divadla pod Gazdíkovou režijní taktovkou. Diváci se ale mohou těšit i na známé postavy, motivy a melodie.

Písně, které ve filmovém zpracování nazpívali například Karel Gott nebo Yvetta Simonová, uslyší diváci naživo v interpretaci herců Městského divadla. V hlavních rolích vystoupí Lukáš Janota nebo Kristian Pekar a pistolníkovu vyvolenou ztvární Ivana Odehnalová se Sárou Milfajtovou.

"Whisky to je moje gusto, bez whisky mám v srdci pusto... a celá řada dalších, již zlidovělých melodií a báječných textů dnes neodmyslitelně patří na první místo zlatého fondu českých hudebních komedií," uvedla tisková mluvčí divadla Lenka Pazourková.

Slavný pistolník se poprvé objevil v příbězích Jiřího Brdečky vycházejících na pokračování v týdeníku Ahoj na neděli. První divadelní zpracování uvedlo v roce 1944 divadlo Větrník s podtitulem Zabijácká suita. Brdečka se ke svým hrdinům znovu vrátil v románovém přepracování, které vyšlo v roce 1955. V témže roce získal příběh muzikálovou podobu a byla do něj připsána značná část písní, které později zazněly ve filmovém zpracování.

Nezapomenutelným se však Joeovo pátrání po kakaové skvrně velikosti mexického dolaru stalo až po filmovém zpracování režiséra Oldřicha Lipského z roku 1964. Pistolníka, který místo whisky pije limonádu a přísně dbá na mravnost, si zahrál Karel Fiala, jeho soka Miloš Kopecký.

Zdroj: ČTK

Štítky Limonádový Joe, muzikál, Petr Gazdík, Městské divadlo Brno, Limonádový Joe aneb Koňská opera, Karel Gott, Yvetta Simonová, Jiří Brdečka, Lukáš Janota, představení, Ivana Odehnalová, vstupenka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské divadlo v Brněpředstaví muzikál Limonádový Joe  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.