Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Festival ECHOES na Flédě představí v premiéře novou tvorbu Dangera

Festival Echoes už 7. října na Flédě prozkoumá hranice mezi analogovým, digitálním a audiovizuálním světem. Headlinerem druhé edice bude francouzský DJ a producent Danger. Ten v červnu oznámil start New live tour, na které představí zcela nové tracky i čerstvý refresh své chladně uhrančivé vizuální show. Na říjnových Echoes vystoupí i slovenský Fvlcrvm a čeští Killiekrankie, večer obohatí i přehlídka nejlepších českých live-electronic DJs a VJs.

Danger je francouzský hudebník, DJ a producent. Vytváří elektronickou taneční hudbu inspirovanou soundtracky z videoher 80. let. Jeho tvorba je kombinací housu a elektronické hudby ovlivněné zálibou v  chiptune (čipová hudby). Na svých koncertech se stylizuje do postavy Černého mága z počítačové hry Final Fantasy a performuje v černé masce se svítícíma očima. „Franck Rivoire alias Danger je profesionální výtvarník, což se silně promítá do všech jeho vystoupení. Jeho hudební produkce doprovází podmanivá vizuálně-světelná kulisa, vycházející z estetiky osmdesátých let. V červnu Danger tajemně oznámil start nové New live tour, pro kterou slibuje premiéru nových tracků a redesign doprovodné show,“ dodává Marie Butula Cichá z klubu Fléda.

 

 

Danger prošel mnoha hudebními vlivy. V dětství se učil na piano a saxofon, hrál v několika jazzových a punkových kapelách, dokud v osmnácti neobjevil elektronickou hudbu. Jeho velkým vzorem zůstává legendární duo Daft Punk. V roce 2007 vydal svou první nahrávku 11h30, která obsahuje jeho vlastní vokály v podobě namixovaných slabik. Do širšího povědomí se dostal díky skvělým remixům La Roux, Black Eyed Peas nebo Estelle feat. Kanye West. V roce 2012 zazářil na open-air festivalu současné elektronické hudby Audioriver v Płocku, kde byla jeho show vyhodnocena jako nejlepší. V roce 2015 svým vystoupením ohromil návštěvníky Colours of Ostrava.

Podzimní Echoes představí několik dalších mladých talentů. Pod tajemnou přezdívkou Fvlcrvm vystoupí Pišta Kráľovič ze slovenské math-popové kapely Nvmeri, jehož sólový projekt je směsicí progresivních žánrů Jersey Club, Footwork a Bass ovlivněných melodickými varhanními skladbami, které hrával jako malý v kostelech po celé Evropě. Atmosféru klubového festivalu si vyzkouší i Fvlcrvmův krajan FuckTags. Lahůdkou bude synth-noise-popový set českého dua Killiekrankie, zahrají i Wire, Buki, Chef, BLQ, Tamgochi Rap, Loew, Rivendel.

Festival elektronické hudby Echoes pořádá klub Fléda. Cílem festivalu je představit nejžhavější zahraniční elektronické projekty a nadějné talenty středoevropské scény. Dramaturgie akce dává také prostor audiovizuálním performance a experimentování s hranicemi analogové a digitální hudby. Festival má letos čtyři edice. V minulosti na Echoes vystoupili například Janus Rasmussen z Kiasmos (IS), HVOB (AT), Slow Magic (USA) či Bokka (PL).

PR text

 

Soutěž o vstupenky na koncert Danger, Fléda 7. 10. 2016

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky Fléda, Danger, festival, elektronická hudba, premiéra, Kanye West, Final Fantasy, Colours of Ostrava, Black Eyed Peas, La Roux, USA, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival ECHOES  na Flédě představí v premiéře novou tvorbu Dangera  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.