Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dnes začíná divadelní festival Málo bylo Havla!

Divadelní představení, happeningy, besedy i projekce filmů připomenou v Brně dílo dramatika a prezidenta Václava Havla, jenž by se letos dožil 80 let. Festival nazvaný Málo bylo Havla! začíná dnes, potrvá do pondělí. Pořádá jej Centrum experimentálního divadla, tedy svazek Husy na provázku, HaDivadla a Divadla u stolu.

"Zastavit se, vzpomenout, oslavit, uctít. Přihlásit se k hodnotám, za něž Václav Havel celý život bojoval," shrnuli pořadatelé smysl festivalu.

 Dnes je na programu například inscenační črta Havlovy hry Zítra to spustíme v podání Husy na provázku, která text zakázaného dramatika uvedla v roce 1988 ve světové premiéře. Autorství tehdy vzal na sebe Petr Oslzlý.

 Na programu festivalu je také nová miniopera Včera jsme to spustili, věnovaná trestní kauze skupiny Ztohoven, jež vyvěsila červené trenýrky nad Pražským hradem. Havlovu hru Asanace v Brně uvede jednak královéhradecké Klicperovo divadlo, jednak hostující umělci s Kyjeva.
 

Štítky Václav Havel, Divadlo Husa na provázku, Brno, Centrum experimentálního divadla, Divadlo U stolu, Petr Oslzlý, Ztohoven, Klicperovo divadlo, Kyjev, Pražský hrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dnes začíná divadelní festival Málo bylo Havla!  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.