Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Brně odstartoval Maraton hudby

Od pátku 27. do neděle 29. května se v širším centru města uskuteční první ročník nového multižánrového festivalu Maraton hudby Brno 2016. V rámci akce proběhne o víkendu téměř sto vystoupení, ve kterých se představí na sedm set muzikantů.

Koncerty, happeningy, performance a workshopy v čele s předními interprety promění město v jednu velkou hudební scénu. Festival má ambice stát se jednou ze stěžejních hudebních událostí v Brně.

Poslední květnový víkend přinese takřka nepřetržitý proud koncertů i performancí, které se odehrají v ulicích, kavárnách, klubech, koncertních sálech i kostelech. V jeho rámci se veřejnosti představí téměř sedm set vystupujících. Ústředním dnem festivalu je sobota, kdy se program rozprostře do 11 tematických okruhů: Hudba na Staré radnici, Pianoštafeta, Nekonečné varhany, Maratonské hudcování, Hudba a gastronomie, Hudba v kavárnách, Hudba v ulicích – busking, Domácí koncerty, Šalina pub, Hudba institucí a Klubová noc.

Tváří pilotního ročníku festivalu je zpěvák Karel Heřman. Spolu s kapelou Ukulele Orchestra jako Brno rozproudí zábavu v Sono Centru během Klubové noci a dramaturgicky se podílí také na přípravě Hudby na Staré radnici. „Myšlenka propojení a vzájemné spolupráce napříč institucemi a umělci je mi velmi blízká. Díky tomu se zviditelní skvělí brněnští muzikanti a město ukáže, co hudebně umí,“ přibližuje Heřman koncept festivalu.

Maraton hudby Brno 2016 je součástí projektu Brno – město hudby a organizačně ho zaštítí Turistické informační centrum města Brna, hudební agentura C.E.M.A. a agentura TWENTYFOURSEVEN Promotions. Veškeré aktivity maratonu podporuje statutární město Brno. „Koncept festivalu mohl vzniknout díky propojení a spolupráci zřizovaných, spolkových i nezávislých institucí. Koresponduje se snahou prezentovat Brno jako město hudby a s jeho druhou kandidaturou do Sítě kreativních měst UNESCO. Věříme, že se stane stěžejní akcí ve městě,“ uzavírá Jana Janulíková, ředitelka Turistického informačního centra města Brna.

Maraton hudby Brno 2016 v číslech:

3 dny (27. – 29. 5. 2016)

11 sobotních okruhů

53 partnerů

téměř 100 hudebních vystoupení

téměř 700 účinkujících

Tisková zpráva

Štítky Brno, hudba, festival, maratonský běh, UNESCO, koncert, kavárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně odstartoval Maraton hudby  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.