Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na Tmavomodrém festivalu vystoupí dvě stě účinkujících ze čtyř zemí

Dvě stovky účinkujících z ČR, Slovenska, Polska a Maďarska se představí během 27. ročníku Tmavomodrého festivalu. Uskuteční se od 12. do 15. května v Sále Břetislava Bakaly a přilehlých prostorech. Na programu budou hudební, divadelní i taneční vystoupení jednotlivců i skupin.

Tmavomodrý festival, nazvaný podle písně Jaroslava Ježka a V + W, patří dětem a mládeži, které se na místo zraku nechávají vést hudbou. Boří neviditelnou bariéru mezi světem vidících a zrakově postižených. Umožňuje nahlédnout do světa těch, kteří se nemohou spolehnout na svůj zrak.

Vnímavost a cítění hudby účinkujících je mnohem citlivější a hlubší než vnímavost člověka, který se na svět dívá očima. Program bude opravdu zajímavý,“ zve na festival Jana Janulíková, ředitelka ředitelka Turistického informačního centra města Brna, které společně s TyfloCentrem Brno akci organizuje.

Letošní ročník festivalu provází řada akcí. Například výstava kompenzačních pomůcek, škola výcviku vodicích psů, setkání zrakově postižených uživatelů výpočetní techniky a speciální workshopy pro uživatele s těžkým postižením zraku.

Tento týden je pořadu šifrovací hra . Ve čtvrtek 12. 5. se bude v kině Art promítat film Fredy se speciálním dabingem pro nevidomé.

Od čtvrtka do neděle bude na počest festivalu modře nasvícena věž Staré radnice.

Zdroj: Brno.cz

Štítky festival, Břetislav Bakala, Polsko, Česko, Maďarsko, Slovensko, Jaroslav Ježek, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Tmavomodrém festivalu vystoupí dvě stě účinkujících ze čtyř zemí  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.