Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

SOUTĚŽ: Korben Dallas a Kieslowski přivezou do Brna hudbu silných příběhů

Ve čtvrtek 21. dubna se na Flédě představí rocková alternativa ze Slovenska Korben Dallas. Jako host vystoupí pražské urban folkové duo Kieslowski, které letos slaví pět let společného koncertování.

Po monumentálních vystoupeních se Symfonickým orchestrem Slovenského rozhlasu se bratislavské trio Korben Dallas vrací na koncertní pódia v původní komorní sestavě. Kapela, kterou dříve charakterizoval syrový instrumentálně laděný rock a dokonalé souznění hudby, podmanivého barytonu Juraje Benetina a osobních příběhových textů, tak získala v posledních měsících mnohem barvitější podobu. „Bude zajímavé poslechnout si, jak se Korbenům podařilo vstřebat nedávnou „symfonickou zkušenost“ a ještě víc, jak se to projeví v hudebním aranžmá starších věcí. Překvapením zůstává současná koncertní podoba původní duetové orchestrálky Sen a titulní Kam ideme, na ty se těším asi nejvíc,“ říká Marie Butula Cihá, dramaturgyně klubu Fléda.

Po debutovém albu Pekné cesty (2011, Radio_Head Awards za album roku) natočili Korben Dallas průlomovou desku Karnevalová vrana (2013, Radio_Head Awards za album, singl a koncertní kapelu roku) plnou lehkosti a radosti, na níž spolupracoval řada hostujících umělců (Ľubo Petruška z Chiki liki tu-a). Na albu Banská Bystrica (2014) si Juraj Benetin ke spolupráci na singlu Spolu vybral výraznou Janu Kirschner. Vrcholem korbenovského přístupu k posunování vlastních hudebních hranic je projekt Korben Dallas Symphony, který vyrostl z nápadu převést osm starších skladeb do symfonické podoby. Vše je zaznamenáno na albu Kam ideme (2015) naznačující nový směr kapely, na jehož vzniku se producentsky a režisérsky podílel skladatel Petr Ostrouchov (Sto zvířat).

Nonkonformní akustické duo Kieslowski má po pěti letech své existence na kontě tři studiová alba, řadu koncertů a nedávnou účast na prestižním festivalu Eurosonic Noordeslag. Po poslední nahrávce Mezi lopatky, kterou pod dohledem Honzy Muchowa natočili v Normandii, chystají novou studiovou desku založenou na výrazné rytmice a v plánu je i nové turné s kapelou Kittchen. Zvuková syrovost, kontrast dvou výrazných hlasů, intimita a odvážnost textů Davida K. Pomahače či notoricky známá tématika partnerských vztahů přetavená do nebanální směsice hudby a poezie dělá z dvojice výjimečný zjev současné české hudební scény.

Korben Dallas + Kieslowski: 21. dubna 2016, 20:00, Fléda, Brno

Cena vstupenek: předprodej 220 Kč + poplatky sítě/ na místě 270 Kč

Vstupenky na koncert jsou k dispozici v předprodejích:

Hostel Eleven, Dominikánská 11, Brno

Indies, Poštovská 2, Brno

SMSTICKET.cz

Facebook událost

Tisková zpráva

SOUTĚŽ: Korben Dallas a Kieslowski přivezou do Brna hudbu silných příběhů

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky Brno, hudba, hudební skupina, Fléda, Slovensko, soutěž, Jana Kirschner, Petr Ostrouchov, Facebook, Sto zvířat

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Korben Dallas a Kieslowski přivezou do Brna hudbu silných příběhů  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.