Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nvmeri a Ghost of You zaplaví Flédu vlnou alternativního elektropopu

Už 14. dubna bude Fléda patřit nezávislé elektronické hudbě. V rámci dvojkoncertu zde vystoupí dnes již ostřílené slovenské trio Nvmeri a mladá brněnská formace Ghost of You.

Zatímco Nvmeri zahrají kromě skladeb z posledního alba i nové a velmi oceňované kousky z připravované desky, rebelové Ghost of You v klubu představí debutovou nálož industriálně laděného psychedelického popu.

Na brněnském koncertě Nvmeri zazní kromě známých skladeb z poslední desky i nové věci z  chystaného alba, které vyjde na jaře tohoto roku. Z dosud odtajněných dvou ochutnávkových singlů je zřejmé, že deska bude hudebně nápaditější s bohatou instrumentací a nečekanými přechody.

I přes nový směr připravované desky nebude koncert čistou poslechovkou. Díky rychlým změnám a časté improvizaci to Nvmeri umí na pódiu pořádně rozjet. Na své si tak přijdou nejen generačně starší hudební fajnšmekři, kteří vyrůstali na progresivním rocku 80. let, ale i mladí příznivci elektronické hudby a skandinávského indie-popu“ dodává Marie Butula, dramaturgyně klubu Fléda. Jako předskokani vystoupí 14. dubna na Flédě také domácí kapela Ghost of You. O zklidnění atmosféry se pak po koncertech postará indie-ambient duo Himalyan Dalai Lama a jejich DJ set.

Mladí progresivně popoví Nvmeri mají zatím na svém kontě dvě alba. První (From the Dust, 2010) získalo cenu kritiků Radio_Head Awards za nejlepší alternativní album. Druhé (Nvmeri, 2013), hudebně mnohem vyzrálejší, je plné překvapivých kompozic, originálních aranžmá, matematicky přesných beatů a promyšlených textů zprostředkovaných uhrančivým hlasem Pišty Kráľoviče. Svou hudbu definují jako „řízenou řetězovou reakci“, což ukázali na koncertech v Německu, Velké Británii, na turné po jižní Evropě „Nvmeri Goes South – SPTMBR 2014“ nebo na festivalu Pohoda, Grape, Eurosonic Noorderslag v Holandsku, Glimps v Belgii, Waves Vienna a Waves Bratislava.

Brněnskému publiku dobře známá kapela Ghost of You natočila v roce 2013 své první EP (Ocean K), poté dva roky energicky obrážela hudební pódia s živelnými vystoupeními ve stylu psychedelického popu s kořeny v minimalismu. V roce 2015 nastal zlom. Ghost of You s věkovým průměrem pod dvacet let zvítězili na Flédě ve finálovém koncertním klání o srpnovou účast na prestižním budapešťském festivalu SZIGET 2015. Na podzim téhož roku natočili ve spolupráci s Ondřejem Ježkem své první album, na kterém se podařilo skvěle převést jejich koncertní energii do studiové podoby. Tak vznikla deska Glacier and the City, jejíž nejdivočejší live verzi mohou návštěvníci zažít už 14. dubna na Flédě

Nvmeri + Ghost of You: 14. dubna 2016, 20:00, Fléda, Brno

Cena vstupenek: předprodej 180 Kč + poplatky sítě/ na místě 220 Kč

Facebook událost

Štítky Fléda, koncert, Tändzin Gjamccho, Ondřej Ježek, Sziget Festival, Pohoda, Facebook, elektronická hudba, Německo, Evropa, Velká Británie, Belgie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nvmeri a Ghost of You zaplaví Flédu vlnou alternativního elektropopu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.