Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno na konci května ožije kubánskými rytmy. Přichází Fiesta Cubana con Vitamina

Poslední květnový víkend bude v Brně pořádné horko. Kulturním domem Rubín budou ve dnech 27. – 29. 5. 2016 naplno proudit melodie hudby, rytmy tanců i chutě rumů s kořeny v Latinské Americe.

V posledních letech narůstá u české populace záliba v tancích nejrůznějších stylů. Důkazem toho je i nárůst v pořádání kurzů, seminářů a workshopů s cílem přiblížit lidem, o čem vlastně tanec je. Tímto třídenním festivalem se k této ideologii chceme přiblížit také, ovšem akce Fiesta Cubana con Vitamina našim účastníkům nabídne ještě mnohem více“, říká Michaela Šmídová organizátorka eventu a spoluzakladatelka projektu Alma Cubana, který do České republiky a okolních zemí přináší módu s kubánskou tématikou.

Od pátku do neděle se v prostorách KD Rubín budou střídat špičkoví lektoři z Kuby, kteří budou návštěvníky učit, jak zvládnout prvky reggaetonu, kubánské salsy a rumby, a jejich propojení s dalšími tanečními styly, cubatonu či ruedy de casino a mnoha dalších. Tance si příchozí budou moci procvičit i na dvou úžasných party, které jsou pro Vás během víkendu připraveny. Atmosféru Latinské Ameriky dotvoří koncert kubánsko-dominikánské kapely D&C a odpočinková místnost, kde bude výběr z nepřeberného množství karibských rumů.

Že tancem žijete celý život? Nebo se věnujete jiným stylům, ale rádi tajům latinskoamerickým, třeba jen na zkoušku, propadnete? Či marně přemýšlíte, co jednotlivá slova, názvy tanců vlastně znamenají? Nevadí, vítáni jsou všichni! Jediný předpoklad, který je nutno splnit je mít chuť užít si víkend plný energie, tance, hudby, chutí a úžasných lidí.

Více informaci na a vstupenky na festival najdete na: alma-cubana.cz/vitamina

Tisková zpráva

Štítky Brno, tanec, styl, Latinská Amerika, Michaela Šmídová, kulturní dům, Česko, Kuba, hudba, festival, rum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno na konci května ožije kubánskými rytmy. Přichází Fiesta Cubana con Vitamina  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.