Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Brno spolu s Moskvou a New Yorkem přivítá house duo HVOB

Na podzimní etapu festivalu ECHOES si Fléda připravila nejžhavější jméno elektronické scény a to rakouské HVOB /AUT/. Ti letos české diváky zaujali na festivalu Colours of Ostrava i na zcela vyprodaném pražském koncertě.

Tandem uznávaný světovými kritiky zakončí v Brně svou listopadovou šňůru po světových metropolích, jako jsou Londýn, Los Angeles, New York a Moskva.

,,HVOB je zkratka pro Her Voice Over Boys. Toto duo spolu s bubeníkem střídá všechny polohy elektronické hudby, od sofistikované práce s rytmem přes emotivní klávesové výbuchy po čistou taneční hru s melodikou,” vysvětluje dramaturg Flédy David Novotný. Dodává, že jejich poslední album s názvem Trialog patří mezi ty projekty, které uhranou téměř všechny posluchačovy smysly. Zvukově se deska pohybuje na temnější straně house, který okořeňuje melodickými vsuvkami a melancholickým zpěvem.

Za tři roky fungování vystoupili HVOB ve stovkách klubů po celém světě. Jen pár měsíců poté, co vyvěsili své tracky na Soundcloudu, už nahrávali pod známým labelem Stil vor Talent své debutové album. Následovaly festivaly Melt! a světově proslulý SXSW v americkém Texasu. V roce 2013 pak získali od časopisu De:bug ocenění druhý nejlepší světový live-act za rok 2013. Koncerty HVOBU, kteří svou show dokreslují uměleckými videoprojekcemi, jen na letošní podzim zažili fanoušci v New Yorku, Istanbulu, Amsterdamu nebo Bejrutu.

Elektronický sound bude 20. listopadu vévodit i dvěma předkapelám, které vystoupí na festivalu ECHOES před HVOB. Hudba slovenského Jimmy Pé přirozeně střídá drsné a euforické elektro tracky, které zazněly i na letošním festivalu v Szigetu. Čeští Mutanti hledaj východisko zase překvapí svými experimentálními texty na hranici rapu a hravě elektronickým zvukem.

O HVOB /AUT/

ON vládne mixu a čaruje s vrstvami zvuků. ONA pečlivě boří jeho rytmický systém něžnými dávkami zpěvu a nenápadně buduje na pianu hlavní dějovou linku jejich famózního vystoupení. ONA je Anna Müller, ON Paul R. Wallner. Fungují spolu od roku 2012, ale jejich elektronický sound zní tak, jakoby se znali od nepaměti.

ECHOES – festival elektronické hudby: HVOB /AUT/, JIMMY PÉ /SK/, MUTANTI HLEDAJ VÝCHODISKO /CZ)
Fléda, 20. listopadu, 21:00
Vstupné 330 Kč předprodej / 390 Kč na místě
Facebook událost
Předprodej:
GOOUT.cz
SMSTICKET.cz
INDIES, Poštovská 2, Brno
Hostel Eleven, Dominikánská 11, Brno

Tisková zpráva

Štítky festival, Brno, New York, Moskva, HVOB, Colours of Ostrava, David Novotný, koncert, Londýn, Los Angeles, Anna Müller, Sziget Festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno spolu s Moskvou a New Yorkem přivítá house duo HVOB  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.