Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Brně se natáčí část celosvětového filmu. Zapojit se může i veřejnost

5 Filmařů z 5 kontinentů - 48 dní - 1 celovečerní film. To je stručný popis projektu 48 Days Film Project, v jehož rámci se na pěti různých kontinentech natáčí celovečerní film. Svou roli v něm bude hrát i Brno – právě zdejší filmaři byli vybráni pro realizaci Evropské části.

V roce 2013 filmaři z Brna reprezentovali Českou republiku vítězným krátkým filmem na festivalu 48 Hours Film Project v New Orleans v U.S.A. Tam shlédnuli první celovečerní film vzniklý v rámci dceřinného projektu 48 Days Film Project, a příští cíl byl jasný.

Trvalo ale další dva roky, než se podařilo přesvědčit producenty z USA a Holandska, že pro tento projekt je právě Česká republika tou správnou volbou. Povedlo se, a momentálně se natáčí i v Brně.

Prvních deset dní projektu jsme strávili rozsáhlým brainstormingem přes Skype, kde vymysleli společný scénář a hlavně plán, jak vytvořit film na 5 místech, kontinentech najednou, pod vedením pěti naprosto rozdílných režisérů. Momentálně se krom natáčení věnujeme i naši hithit kampani, díky které tohle celé může probíhat, a vrámci které se do natáčení může zapojit i široká veřejnost“ říká David J.V. Schöbl, který stojí za českou částí projektu. 

Vznikl příběh o tajné prestižní organizaci, která právě prochází restrukturalizací a nabírá nové členy a nahrazuje její staré členy. Její hlavní cíl je šířit dobro po světě. Při tomto náběru uvidíme rozdílné příběhy několika lidí po celém světě, od Bolivie s hudebně-mysteriózním dramatem, přes Afriku, s jejich rodinným dobrodružstvým, až po Arabské Emiráty s nově vznikajícími superhrdiny. Celý film bude barevný kaleidoskop kultur a Česká část bude jeho nedílnou součástí.

Český příběh nás zavede do života Clinta Woodarda, Servisního technika telefonního operátora "inter5com", který tajně touží po tom být zločincem, jako byl například Al-Capone. Bohužel, jeho zločiny většinou končí tím, že vykoná opravdu velmi dobráý skutek místo zločinu, to ho však tíží a navštěvuje psychologickou poradkyni Dianu, která se mu snaží s jeho zločineckou kariérou pomoci.

Film bude mít globální premiéru v Atlantě v U.S.A. na mezinárodním festivalu Filmapalooza 2016, který je zároveň vyvrcholením městských festivalů 48 Hour Film Project. Poté se filmaři budou snažit dostat film i na plátna českých kin.

Film vzniká pod produkcí Radky Polákové a Daniela Kupsy. V hlavních rolích si zahrají Radek Petráš (Clint) a Dáša Reisingerová (Diana).

Radek Petráš je stand-up komik původem z Havířova, který působil například v pořadu "na stojáka" a nadále působí jako stand-up komik ve velmi zajímavých vystoupeních pořádaných brněnským divadlem II. pád s názvem "Supercharáda", také působí jako herec a lektor rétoriky.

Dáša Reisingerová je herečka, zpěvačka a moderátorka z Bratislavy, hrála v epizodních rolích ve slovenských TV seriálech, ve videoklipech a v krátkých filmech, mezitím se věnuje divadelnímu hraní a s přáteli zakládají na Slovensku vlastní divadlo. Když nehraje, tak pracuje jako učitelka ve školce a má ráda děti, to se velmi dotýká její tvorby. Její příchod na scénu je většinou ohromující.

Dále účast přislíbil Dalibor Lipský - velice známý střihač, který stříhal drtivou většinu známých českých celovečerních filmů. 

Kameru dělá Petr Volgemut, který není veřejně tolik známý, ale krom filmování se živí jako fotograf a měl tu čest fotit hvězdy jako jsou Jean Clauda van Damme, Britney Spears apod., pomáhal při natáčení videoklipu Majka Spirita a je backstage fotograf České Miss. Jakub Gründler se postará o speciální Make-Up efekty. Průběh natáčení můžete sledovat na facebooku či na oficiálních stránkách projektu.

Štítky film, Brno, projekt, festival, filmař, Česko, Radek Petráš, USA, Britney Spears, Nizozemsko, New Orleans, Jean Claude

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se natáčí část celosvětového filmu. Zapojit se může i veřejnost  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.