Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FINK představí na Flédě moderní britský folk řízlý elektronikou

Na 10. listopadu se Fléda připravuje na návštěvu britského písničkáře FINKa, který patří vedle Becka mezi nejoceňovanější zástupce moderního folku na světě. Hlavním lákadlem koncertu z tour Hard Believer bude především FINKovo přirozené fúzování folku, elektroniky a bluesu. Atmosféru večera doplní i freak folkoví She Drew The Gun.

FINK už pár let ukazuje, že písničkářství může mít mnoho podob, kterým svědčí i náklonnost k elektronice, ambientu, blues nebo folku. „Aktuální tour se věnuje desce Hard Believer, která zaznamenala v Evropě neskutečný ohlas. Jakkoliv zní myšlenka kombinace folku, ambientu, bluesu a elektroniky na první dojem šíleně, na živých vystoupeních neskutečně funguje. Přechody mezi hudebními styly do sebe vzájemně zapadají, jako příběh, který má pozvolný začátek, dramatickou zápletku a dobrý konec. Právě mistrné zhudebnění emocí a moderní podoba folku jsou důvody, proč by lidé měli na Flédu 10. listopadu dorazit,“ dodává Veronika Duchoňová z klubu Fléda.

Poslední album Hard Believer vydal FINK vloni pod svým vlastním labelem R’COUP’D. Deska je mistrovskou kolekcí písní od umělce na vrcholu svých tvůrčích sil. „Chtěli jsme jít o něco hlouběji, měli jsme daleko větší hudební ambice,” vysvětluje FINK a dodává, že cílem nové nahrávky bylo posunout zvuk kupředu a přitom neztratit sami sebe.

O FINKovi
Brit Fin Greenall (FINK) působí na hudební scéně od 90. let jako zpěvák, producent a kytarista. Do roku 2000 se věnoval hlavně elektronické hudbě, kterou ve své tvorbě postupně protkával folkem a bluesem. FINKovu kapelu tvoří vedle samotného písničkáře i další dva členové - Tim Thortnon na bicí a kytaru a Guy Whittaker na basu. Trio společně vydalo už pět studiových alb, do čela světových hudebních žebříčků se ale dostalo hlavně s posledním albem Hard Believer. To střídá těžkopádné rytmy a kytarové riffy a jemnými folkovými melodiemi a vytváří fungující most mezi folkem, bluesem, rockem i elektronikou.

O SHE DREW THE GUN
She Drew The Gun se zformovali kolem písničkářky Louisy. Přestože je folk dominantním prvkem jejich hudby, nebojí se experimentovat i s jinými žánry. Jejich hudba působí zasněně, jakoby přicházela z jiného světa, kde čas plyne pomaleji. Ne nadarmo jsou hudebními kritiky srovnáváni s Porthishead a PJ Harvey. Svou hudbou oslovili i producenta James Skellyho z The Coral, který jim pomohl s vydáním dosavadních dvou EP. V dohledné době má světlo světa spatřit debutové dlouhohrající album.

FINK /UK/, She Drew The Gun /FR/, Fléda, 10. listopadu, 20:00
Vstupné 395 Kč předprodej / 450 Kč na místě
Facebook událost
 

Tisková zpráva

Štítky elektronika, Fléda, hudba, koncert, Evropa, PJ Harvey, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FINK představí na Flédě moderní britský folk řízlý elektronikou  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.