Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Festival v Brně promítne staré filmové klenoty i zajímavé novinky

5. - 7. listopadu 2015 se v brněnském kině ART již podeváté uskuteční unikátní filmová přehlídka VISIONS OF LIGHT. Dramaturgie tohoto festivalu už tradičně nabídne milovníkům filmových lahůdek devět příležitostí podívat se na pozoruhodná díla světové kinematografie, která českému divákovi z různých důvodů zůstala utajena.

Všechny snímky v programu filmové přehlídky  VISIONS OF LIGHT se vyznačují vysokou uměleckou hodnotou, originalitou a vizuální působivostí.

Přehlídka VISIONS OF LIGHT si v minulých letech získala své příznivce díky pozoruhodné dramaturgii, originálním lektorským úvodům ke všem uvedeným filmům a také díky neopakovatelné atmosféře, kterou každoročně vytváří dva vášniví filmoví nadšenci - organizátoři této přehlídky Petr Šoupal a Duncan Hendy.

"Naším cílem je stejně jako v minulých letech projekce filmů, jejichž obsahová i formální podoba předstihla dobu svého vzniku, má stálou platnost a jejich tvůrci se přes leckdy původní odmítání stali klasiky a ikonami," popsal festivalový koncept jeden z pořadatelů Petr Šoupal.

Přehlídka bude zahájena ve čtvrtek 5. listopadu v 17:00 hod. filmem scénáristy a režiséra Jeana Epsteina Věrné srdce, který je považován za jeden z vrcholů filmového "impresionismu". Celkově bude uvedeno devět pozoruhodných filmových snímků různých žánrů, které se budou promítat každý den od 17., 19. a 21. hodiny. Závěrečným filmem přehlídky bude strhující akční thriller Jack Strong z dílny režiséra Władysława Pasikowského z období studené války, který je mistrovským zpracováním palčivých otázek minulosti. Bude uveden v sobotu 7. listopadu ve 21:00 hod.

Vstupenky na přehlídkové filmy budou k dostání v pokladně kina ART na Cihlářské 19 v Brně za jednotnou cenu 90,- Kč. Součástí festivalu bude tradičně i tematická výstava filmových plakátů z fondů galerie Terryho ponožky.

Tradiční součástí přehlídky jsou lektorské úvody ke všem filmům. Přesné informace o programu najdou zájemci na webových stránkách www.visionsoflight.cz.

Dějištěm festivalu je kino Art, které poté v polovině listopadu hostí brněnskou část festivalu Mezipatra. Na konci měsíce se tam uskuteční ještě přehlídka argentinského filmu Ciné Argentino.

Štítky festival, kino, film, Brno, studená válka, Jean Epstein, Jack Strong, Mezipatra, Argentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival v Brně promítne staré filmové klenoty i zajímavé novinky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.