Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Sto zvířat v Brně oslaví 25 let existence i vydání nové desky

Velkolepé oslavy 25 let existence kapely Sto Zvířat se nevyhnou ani Brnu. Klub Fléda se tak stane 5. listopadu hostitelem narozeninového koncertu jedné z nejoblíbenějších českých kapel.

,,Svůj um naladit publikum na pohodovou vlnu a roztančit celý dav demonstrují Sto Zvířat hlavně na festivalech. Organizátoři letních akcí zvou tuto kapelu na pódia často, protože vědí, že dokáží zaujmout hudební fanoušky v každém věku. My proto doufáme, že se ta festivalová atmosféra dokáže přenést i k nám do klubu,” vysvětluje Veronika Duchoňová z klubu Fléda. Dodává, že skupina určitě zahraje největší hity své kariéry, ale také nové písně z aktuálního alba Ministerstvo Mýho Nitra. Deska opět vznikla kompletně na texty Tomáše Belka, pod hudbou je podepsán tradičně Honza Kalina a ostatní členové kapely. Bude se jednat o návrat ke zvířecím kořenům a tudíž je třeba očekávat velmi svižné tragikomicko-hořkosladké písně.

Kapela Sto Zvířat vznikla na začátku 90. let na troskách studentského rock and roll bandu jako reakce na anglickou vlnu ska, prezentovanou kapelami jako Madness, Specials nebo Selecter. Od té doby ušla v rámci žánrů dlouhou cestu lemovanou rocksteady, reggae, swingem i rockem. Sto Zvířat za sebou mají více jak 1800 koncertů a festivalů a to nejen v Čechách, ale i ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku a Slovensku.

Největší festivalový zážitek si Zvířata odnesla z obrovitého festivalu v německém Idar - Obersteinu, největší samostatný koncert odehráli ve francouzském Grenoblu v klubu Le Bastille pro 1500 diváků.

Fb event ZDE.

Tisková zpráva

Soutěž o lístky na koncert Sto zvířat

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Štítky hudební skupina, Sto zvířat, Brno, koncert, festival, Fléda, slavnost, Tomáš Belko, USA, Německo, Francie, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sto zvířat v Brně oslaví 25 let existence i vydání nové desky  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.