Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Říjnový DAS FILMFEST chystá filmové hody

Od 29. října do 1. listopadu uzavře DAS FILMFEST svůj desátý ročník v Brně v kinech Art a Scala. Festival letos opět nabídne žhavé novinky z oblasti hraného i dokumentárního filmu, ale i poklady z filmových archívů.

V české premiéře uvede poslední snímek Fatiha Akina Šrám (The Cut), hvězdné obsazení má černočerná krimikomedie na motivy bestselleru Wolfa Haase Věčný život, v hlavních rolích s Josefem Haderem a Tobiasem Morettim.

Němečtí, rakouští a švýcarští dokumentaristé se tentokrát vydají po stopách kontroverzního ultrapravicového politika Jörga Haidera, přinesou dosud nezveřejněné záběry ze zákulisí vznikající berlínské hudební scény v 70. letech a představí osobnost nedávno zesnulého oscarového stvořitele Vetřelce.

Jednoznačně nejstarším snímkem, který ve své desetileté historii DAS FILMFEST představí, bude němý film Upír Nosferatu v hlavní roli s Maxem Schreckem z roku 1921. Program nabídne i jeden z prvních německých zvukových filmů Vrah mezi námi režiséra Fritze Langa. Ten se nejvíce proslavil svým antiutopistickým velkofilmem Metropolis.

 

Štítky Scala, Brno, Jörg Haider, Fatih Akın, Wolf Haas, kino, dokumentární film, Fritz Lang, The Cut, Vetřelec, Upír Nosferatu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Říjnový DAS FILMFEST chystá filmové hody  |  Kultura  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.